Σάββατο 17 Μαρτίου 2012

Κατασκευάζεται το Νέο Ιωακείμειο Γηροκομείο

Τη σύμβαση για την κατασκευή ενός μεγάλου προνοιακού έργου, της Μονάδας Φροντίδας Ηλικιωμένων του Νέου Ιωακείμειου Γηροκομείου της Ιεράς Μητρόπολης Αλεξανδρούπολης, υπέγραψαν σήμερα η Αντιπεριφερειάρχης Έβρου κ. Γεωργία Νικολάου-Μαυρανεζούλη και ο ανάδοχος του έργου, παρουσία του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Αλεξανδρούπολης κ. Άνθιμου, του Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης κ. Άρη Γιαννακίδη, του Αντιπεριφερειάρχη Πρωτογενούς Τομέα κ. Γεωργίου Ούστογλου και παραγόντων των Τεχνικών Υπηρεσιών.

Το έργο, που είναι ενταγμένο στο ΕΣΠΑ, έχει κόστος 4.145.370 ευρώ και θα ολοκληρωθεί σε δύο χρόνια, αφορά στην ανέγερση διώροφου κτιρίου μονάδας φροντίδας ηλικιωμένων του «Νέου Ιωακείμειου Γηροκομείου». Το Νέο Ιωακείμειο Γηροκομείο προβλέπεται να κατασκευασθεί με φορέα λειτουργίας την Ιερά Μητρόπολη Αλεξανδρούπολης και τελικό δικαιούχο την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης σε ιδιόκτητο γήπεδο που βρίσκεται στο 9ο χλμ της εθνικής οδού Αλεξανδρούπολης-Μάκρης, δίπλα από το ίδρυμα «Άγιος Κυπριανός».

Η Νέα Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων Μη Κερδοσκοπικού Χαρακτήρα «Νέο Ιωακείμειο Γηροκομείο Αλεξανδρούπολης», θα είναι δυναμικότητας εκατό κλινών, θα αποτελείται από δύο κτίρια κι έχει ως σκοπό την παροχή υπηρεσιών περίθαλψης, κοινωνικής υποστήριξης, φιλοξενίας, λειτουργίας και κοινωνικής αποκατάστασης ενηλίκων πασχόντων και ατόμων τρίτης ηλικίας.

«Είχαμε τη χαρά μαζί με τους συναδέλφους μου Αντιπεριφερειάρχες να προβούμε στη συμβασιοποίηση ενός μεγάλου προνοιακού έργου, σε μια συγκυρία που τα δημοσιονομικά δεδομένα της χώρας δεν μας επιτρέπουν για σοβαρές προνοιακές δράσεις. Η Εκκλησία καλείται να παίξει το ρόλο για τον οποίο έχει εμφανιστεί στη ζωή. Νομίζω ότι η κτιριακή αρτιότητα του συγκεκριμένου κτιρίου, η ευλογία, η αγκαλιά του Σεβασμιότατου για παροχή υπηρεσιών προσδιορίζει ότι αυτό το κτίριο θα είναι λειτουργικό, αποτελεσματικό για πολλούς και συγκεκριμένους ανθρώπους.» είπε ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης κ. Άρης Γιαννακίδης μετά την υπογραφή της σύμβασης και πρόσθεσε: «Την Τρίτη θα προχωρήσουμε στη δημοπρασία ενός άλλου μεγάλου έργου της Εκκλησίας που αφορά το Πνευματικό Κέντρο, προϋπολογισμού 1 εκ. ευρώ. Απομένει η ικανοποίηση άλλου ενός αιτήματος που αφορά κυρίως για παιδιά με ειδικές ανάγκες και σε αυτό το έργο υπάρχει ωρίμανση μελετητική. Θα μπορέσουμε λοιπόν να ικανοποιήσουμε τα αιτήματα της Εκκλησίας για το καλό της περιοχής.»

Από την πλευρά της η Αντιπεριφερειάρχης Έβρου κ. Γεωργία Νικολάου-Μαυρανεζούλη δήλωσε:

«Είμαστε πολύ χαρούμενοι όλοι μας, πραγματικά είναι μια πολύ ξεχωριστή μέρα για την πόλη μας, τους ανθρώπους της, αυτούς ιδιαίτερα που έχουν ανάγκη, για τις οικογένειες τους. Έχω να συμπληρώσω ότι πέρα από τους 100 ανθρώπους που θα φιλοξενηθούν και θα νιώσουν σαν το σπίτι τους, όπως είπε ο Σεβασμιότατος, 120 θέσεις εργασίας είναι πλέον γεγονός για την πόλη μας, και νομίζω ότι είναι ένα από τα σημαντικά σημεία αυτού του έργου. Να ευχαριστήσω από την πλευρά μου τις υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου, τον Σεβασμιότατο που μας έδωσε την ευκαιρία να χαρούμε γιατί η προσπάθεια και η πρωτοβουλία ήταν από την Μητρόπολη, τον Περιφερειάρχη μας που στηρίζει τέτοιου είδους προσπάθειες, και φυσικά όλο το Περιφερειακό Συμβούλιο που είναι κοντά σε τέτοιου είδους δραστηριότητες στην περιοχή μας.»

Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Αλεξανδρούπολης κ. Άνθιμος εξέφρασε τη χαρά του γιατί, όπως είπε, μια μακρά, δύσκολη και κοπιαστική πορεία έφτασε σήμερα στο τέλος της με την υπογραφή της σύμβασης για την κατασκευή του Νέου Ιωακείμειου Γηροκομείου. Επίσης, εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του στις Τεχνικές Υπηρεσίες της παλιάς Νομαρχίας και της σημερινής Περιφερειακής Ενότητας για τις μεγάλες προσπάθειες που κατέβαλλαν, κι ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη κ. Γιαννακίδη, την Αντιπεριφερειάρχη κ. Νικολάου, το Περιφερειακό Συμβούλιο κι όσους συνέβαλαν για να γίνει αυτό το έργο.

http://perifereianews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

pdf

Πίσω στην κορυφή της σελίδας

Grab this Widget