Δευτέρα 28 Μαΐου 2012

Σ Υ Ρ Ι Ζ Α Σαμοθράκης πρώτη συνέλευση μετά τις εκλογές της 6ης Μαΐου

Πραγματοποιήσαμε την Κυριακή 27-5-2012 την πρώτη μας συνέλευση μετά τις εκλογές της 6ης Μαΐου.
Συζητήσαμε διεξοδικά τα αποτελέσματα των εκλογών γενικότερα και ειδικότερα στο νησί μας και προγραμματίσαμε τα επόμενα βήματά μας μέχρι τις επικείμενες εκλογές.
Σχετικά με τα αποτελέσματα των εκλογών στο νησί μας, ενώ τα κόμματα που υπόγραψαν και στήριξαν τα μνημόνια έχασαν ση-μαντικά ποσοστά και ψήφους σε σχέση με τις εκλογές του 2009, (ειδικότερα το ΠΑΣΟΚ έχασε ποσοστό 33,61% και σε ψήφους 916 και η Ν.Δ. 3,20% και 221 ψήφους), το κόμμα μας αύξησε τη δύναμη του κατά 9,02% και 183 ψήφους πενταπλασιάζοντας έτσι τη δύναμή του.
 Σε σύγκριση με το ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ στον Έβρο 7,38% στο νησί μας πήραμε 11,16% διαφορά 3,78%. Μετά από αυτό το ελπιδοφόρο αποτέλεσμα που επιβραβεύει την συνέπεια του ΣΥΡΙΖΑ για την αντιμνημονιακή και φιλολαϊκή του αντιπολίτευση και την ρεαλιστική του πρόταση εξουσίας που προτείνει στους Έλληνες πολίτες, ευχαριστούμε τους ψηφοφόρους του νησιού μας για την εμπιστοσύνη που μας έδειξαν. 
Οι επικείμενες εκλογές, διεξάγονται με πρωτοφανή πίεση προς το εκλογικό σώμα τόσο από το εξωτερικό όσο και από το εσω-τερικό. Οι αποκλεισμοί, τα ψέματα, οι διαστρεβλώσεις και οι εκφοβισμοί που έχουν εξαπολύσει ντόπιοι και ξένοι μηχανισμοί «πληροφόρησης», προσπαθούν να κάνουν το άσπρο μαύρο! 
Όμως, από λάθος προγραμματισμό της προηγούμενης κυβέρνη-σης του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ που περίμεναν ότι την 6η Μαΐου θα ξεμπέρδευαν με τις εκλογές, αυτές τις μέρες πέρα από την ανεργία που καλπάζει, από τα μαγαζιά που βάζουν λουκέτα, από τα νοσοκομεία και τα σχολεία που υπολειτουργούν, από τις κάθε τόσο αυτοκτονίες και από την αίσθηση της απώλειας της προσωπικής και της εθνικής μας αξιοπρέπειας, καταφθάνουν και τα «χαρτάκια» της εφορίας που είναι «φορτωμένα» όσο ποτέ άλλοτε! 
Ο καθένας μας αναρωτιέται που θα βρει να πληρώ-σει όλα αυτά τα χαράτσια και αν μπορεί να οδηγήσει κάπου αυτή η κατάσταση. 
Ο καθένας μας δικαιολογημένα αναρωτιέται ως πότε επιτέλους δεν θα υπάρχει δίκαιη φορολόγηση, ως πότε θα υπάρχει ατιμωρησία και φορολογική ασυλία στους έχοντες! 
Μετά τις εκλογές και μόνο που το κόμμα μας ο ΣΥΡΙΖΑ βγήκε δεύτερο κόμμα με ένα ποσοστό περίπου 17% άλλαξαν όλα! Ξεσκεπάστηκαν και η Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ που μας έλεγαν ότι τίποτε στα μνημόνια δεν μπορεί να αλλάξει! 
Τώρα όλα μπορούν να ξανασυζητηθούν και να αλλάξουν προς το καλύτερο και οι μισθοί και οι συντάξεις και η μετενέργεια των συμβάσεων! Ακόμη και προσλήψεις στο δημόσιο μπορούν να γίνουν και φιλολαϊκά μέτρα να παρθούν! Σε πολλές από αυτές τις αλλαγές συμφωνούν και το Δ.Ν.Τ. και η τρόικα! 
Ας προχωρήσουμε λοιπόν αυτήν την μεγάλη ευκαιρία μέχρι τέλος δίνοντας σ’ αυτές τις εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ πολύ μεγαλύτερο ποσοστό για μια άλλη κυβέρνηση, της αριστεράς που είναι σήμερα και ρεαλιστική και αναγκαία! 


Τέλος, αποφασίσαμε να συγκαλέσουμε νέα συνέλευση την Παρασκευή 1/6/2012 ώρα 8.30 στο ΝΙΚΗ, προκειμένου να συμμετέχουν εκτός από τα μέλη και τους φίλους μας και όσοι άλλοι θέλουν να έρθουν σε επαφή μαζί μας. 
 Σαμοθράκη 28-5-2012

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

pdf

Πίσω στην κορυφή της σελίδας

Grab this Widget