Δευτέρα, 28 Μαΐου 2012

Ηλιακή δραστηριότητα 600.000 βαθμών Κελσίου


Εντυπωσιακό βίντεο από το Ηλιακό Παρατηρητήριο της NASA Το Ηλιακό Παρατηρητήριο της NASA (Solar Dynamics Observatory) κατέγραψε στο φακό του την επιφάνεια του Ηλίου, παρουσιάζοντας τη συνεχή δραστηριότητα μια ακραίας υπεριώδους ακτινοβολίας, της οποίας η θερμότητα υπολογίζεται στους 600.000 βαθμούς Κελσίου.
Το βίντεο καλύπτει 24 ώρες ηλιακής δραστηριότητας, το οποίο καταγράφηκε την 25η Σεπτεμβρίου 2011. Το Ηλιακό Παρατηρητήριο της NASA έχει συλλάβει τις περισσότερες φωτογραφίες ηλιακών εξάρσεων και καταιγίδων τα τελευταία έτη. 
Η διαστημική καταγραφή του Solar Dynamics Observatory της NASA έχει συμπέσει με μια περίοδο ασυνήθιστα υψηλής ηλιακής δραστηριότητας, κάτι που συνεπάγεται υψηλότερες θερμοκρασίες στη Γη. 
Τα ισότοπα στους πάγους και τα δέντρα μας υποδεικνύουν πως η παρούσα υψηλή ηλιακή δραστηριότητα είναι 24η υψηλότερη τα τελευταία 9.300 έτη. 
Ωστόσο, τα υψηλά επίπεδα του μαγνητικού πεδίου του Ηλίου θα μειωθούν στο μέλλον. Αν και αυτό ακούγεται σαν καλή είδηση, οι αλλαγές στο ηλιακό μαγνητικό πεδίο θα μπορούσαν να αφήσουν τη Γη ευάλωτη σε μελλοντικές εκρήξεις των γαλαξιακών ακτινών. 
Επιπλέον, οι ηλιακές καταιγίδες ενδέχεται να είναι πιο βίαιες και αισθητές στο μέλλον. 
Το πιο πιθανό σενάριο, σύμφωνα με τον Luke Barnard του Πανεπιστημίου του Reading, είναι ότι η ηλιακή δραστηριότητα θα μειωθεί στο μέλλον, προκαλώντας την αύξηση των κοσμικών ακτινών κατά ένα συντελεστή 1,5 και τη Γη να βομβαρδίζεται από οκτώ μεγάλες ηλιακές εκρήξεις ανά αιώνα.
http://www.newsbeast.gr

1 σχόλιο:

  1. ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΦΙΜΩΝΟΥΝ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ ΤΗΣ ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΥ ΔΟΚΙΜΑΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΥΨΗΛΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΕΣ ΓΙΑ ΤΕΛΗ ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ ΜΕ ΑΡΧΕΣ ΟΚΤΩΜΒΡΗ ΔΕΝ ΒΓΑΙΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΕΞΗΓΗΣΕΙ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΟΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΛΟΓΩ ΟΤΙ Ο ΗΛΙΟΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ ΥΨΗΛΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΚΟΡΥΦΩΘΕΙ ΜΕ ΜΙΑ ΙΣΧΥΡΗ ΗΛΙΑΚΗ ΥΠΕΡΚΑΤΑΙΓΙΔΑ.ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΑΣ ΠΟΥΝΕ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΜΗΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΘΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΚΑΙ ΕΡΩΤΑΩ ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥΣ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΣΩΣΟΥΝ ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΑ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΘΕΩΡΟΥΝ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟΙ ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΜΗΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΘΕΙ ΚΑΙ Ο ΥΠΟΛΟΙΠΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΤΗΝ ΦΟΒΕΡΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΩΤΟΦΑΝΕΣ ΗΛΙΑΚΟ ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ.ΕΧΟΥΝ ΣΥΜΦΕΡΩΝΤΑ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΜΕΙΩΘΕΙ Ο ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΠΛΥΘΥΣΜΟΣ ΟΙ ΠΑΡΑΦΡΟΝΕΣ ΗΓΕΤΕΣ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΤΩΝ ΗΠΑ ΠΟΥ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗ CIA ΚΑΙ ΤΗ NASA ΦΤΙΑΧΝΟΥΝ ΚΑΤΑΦΥΓΙΑ ΚΑΙ ΚΡΑΤΟΥΝ ΚΑΛΑ ΤΟ ΦΟΒΕΡΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΣΟΥΝ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΠΑΡΑΠΕΜΠΩ ΕΣΑΣ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΤΗΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ ΠΡΟΣΕΧΤΙΚΑ ΠΟΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΜΙΑΣ ΗΛΙΑΚΗΣ ΥΠΕΡΚΑΤΑΙΓΙΔΑΣ ΠΑΡΑΛΥΕΙ ΟΛΟΚΛΗΡΟΣ Ο ΠΛΑΝΗΤΗΣ ΟΥΤΕ ΝΕΡΟ ΟΥΤΕ ΡΕΥΜΑ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΥΤΕ ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΟΥΤΕ ΤΡΟΦΗ ΞΕΧΑΣΤΕ ΤΑ ΟΛΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

pdf

Πίσω στην κορυφή της σελίδας

Grab this Widget