Τετάρτη 29 Αυγούστου 2012

Συμμετοχή του Δήμου Σαμοθράκης στην μονοήμερη αναστολή λειτουργίας των Δήμων την Πέμπτη 30/08/12


Αγαπητοί συμπολίτες,

Η απόφαση της Κυβέρνησης για επιπλέον περικοπές  στους πόρους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης υπονομεύει καίρια τους Δήμους της χώρας, απειλεί με οικονομική καταστροφή και οδηγεί ουσιαστικά τον τερματισμό της λειτουργίας τους, στην αδυναμία καταβολής μισθών και άλλων υποχρεώσεων προς τρίτους και τέλος στην κατάργηση του κοινωνικού ρόλου της Αυτοδιοίκησης.
Η απόφαση για νέες περικοπές των πόρων κατά 30% έρχεται ως συνέχεια της μείωσης των πόρων που έγιναν για μισθούς και λειτουργικές δαπάνες (ΚΑΠ) κατά 60% και των επιχορηγήσεων για επενδύσεις (ΣΑΤΑ) κατά 55%, την τελευταία τριετία. Την ίδια στιγμή φέτος η ΣΑΤΑ μειώνεται 50% επιπλέον χωρίς όμως να έχει γίνει η παραμικρή εκταμίευση μέχρι σήμερα.
Οι Δήμοι έχουμε ήδη υποστεί μεγάλες περικοπές στην κρατική χρηματοδότηση ενώ έχουμε συνεισφέρει πολύ περισσότερο από κάθε άλλο Υπουργείο ή δημόσιο φορέα στην εξοικονόμηση χρημάτων.
Αυτό δεν μπορούμε να το δεχθούμε, έχουμε υποχρέωση απέναντι στους πολίτες που μας εξέλεξαν να αντιδράσουμε υπερασπιζόμενοι τα δικά τους δίκαια και συμφέροντα.
Για τους λόγους αυτούς, οι Δήμαρχοι της  Ανατολικής Μακεδονίας- Θράκης αποφασίσαμε κατά την Γενική Συνέλευση της ΠΕΔ ΑΜΘ που πραγματοποιήθηκε στις 25/8/2012,  την ανάληψη πολυεπίπεδου αγώνα και πρωτοβουλιών σε πανελλαδικό επίπεδο. Συγκεκριμένα:
  • Οργανωμένη παρέμβαση ενημέρωσης των πολιτών
  • Να μην αναληφθεί καμία νέα υποχρέωση από τους Δήμους χωρίς να έχουν εξασφαλιστεί οι αναγκαίοι πόροι
  • Παρεμβάσεις από την ΚΕΔΕ με αίτημα υποστήριξης από Ευρωπαϊκά όργανα και θεσμούς
  • Συγκεντρώσεις στην κάθε έδρα Περιφέρειας ώστε να ενημερωθούν αναλυτικά οι τοπικοί και περιφερειακοί, επιστημονικοί, παραγωγικοί και συνδικαλιστικοί φορείς καθώς επίσης οι Βουλευτές και Ευρωβουλευτές.
  • Μονοήμερη αναστολή λειτουργίας των Δήμων την Πέμπτη 30 Αυγούστου ημέρα διεξαγωγής της Γενικής Συνέλευσης των Δημάρχων όλης της χώρας για τη συνέχιση των κινητοποιήσεων μας.

Ζητάμε την κατανόηση σας για τα προβλήματα που γνωρίζουμε ότι θα προκαλέσουν αυτές οι κινητοποιήσεις στην καθημερινή ζωή σας. Είναι η ελάχιστη θυσία που απαιτείται για να εμποδίσουμε την πλήρη και οριστική κατάρρευση όλων των κοινωνικών και ωφέλιμων λειτουργιών για τους Δημότες.
Ο Δήμαρχος Σαμοθράκης

Χάνος Γεώργιος

http://www.samothraki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

pdf

Πίσω στην κορυφή της σελίδας

Grab this Widget