Τρίτη 28 Αυγούστου 2012

Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΑΝΘΙΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΕΣ ΣΤΑ ΑΕΙ


 Αγαπητοί μου,

απευθύνω συγχαρητήριες ευχές σε όσους και όσες αποφοίτους των Λυκείων της Μητροπόλεως μας πετύχατε στις εξετάσεις των Α.Ε.Ι. Εργασθήκατε συστηματικά, μελετήσατε με ακρίβεια και επιτύχατε σε Σχολές που είχατε ως πρώτη ή επόμενη επιλογή σας. Εγγραφείτε στις Σχολές που περάσατε και αντλήστε τη γνώση που θα σας δώσει το εφαλτήριο για να εκτιναχθείτε στο ύψος της σοφίας και της αρετής είτε αυτή βασιλεύει πάνω από τις ανθρωπιστικές επιστήμες είτε ελοχεύει πίσω από την τεχνολογική πρόοδο.
Όσοι δεν επιτύχατε στην επιλογή σας, δεν σημαίνει ότι αποτύχατε. «Ο Θεός γράφει ίσια με στραβές γραμμές»λέει μια παλιά παροιμία. Συνεχίστε την προσπάθεια ξανά! Όχι με αποκλειστικές επιλογές αλλά με ποικίλες. Ο Γ. Σεφέρης δεν είναι γνωστός ως Διπλωμάτης του Υπουργείου Εξωτερικών, όπου εργαζόταν, αλλά ως ποιητής.
Όλοι σας ανεξαιρέτως, αγαπητοί μου, επιτυχόντες και μη, είσθε χρήσιμοι στην  κοινωνία μας και σας έχουμε ανάγκη. Η Πατρίδα μας βρίσκεται σε περιπέτεια. Το ήθος σας, η ειλικρίνεια σας και η δυναμική ηλικία σας αποτελούν την καλύτερη προίκα σας για να μεγαλουργήσετε εσείς και μέσω υμών και η Ελλάδα. Ο Θεός να είναι πάντα μαζί σας. Καλή δύναμη σε όλα.

Με αγάπη και πατρικές  ευχές


Ὁ Ἀλεξανδρουπόλεως ΑΝΘΙΜΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

pdf

Πίσω στην κορυφή της σελίδας

Grab this Widget