Παρασκευή 31 Αυγούστου 2012

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ


ΕΜΠΡΟΣ  ΝΑ ΦΤΙΑΞΟΥΜΕ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ  ΚΟΜΜΑ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ

Πολίτες του Εβρου,
Αμέσως μετά τις εκλογές του Ιουνίου πήραμε πανελλαδικά την πρωτοβουλία για τη συγκρότηση της μεγάλης δημοκρατικής παράταξης της ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ , με την μετατροπή του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ  σε  ΕΝΙΑΙΟ ΚΟΜΜΑ.                                                             Τη συγκρότηση του ενιαίου πολιτικού φορέα που θα εκφράσει αξιόπιστα και αποτελεσματικά το ιστορικό αίτημα για κοινωνική και πολιτική αλλαγή.
Το αίτημα για μια Ελλάδα απαλλαγμένη από τα καταστροφικά μνημόνια  και τη δανειακή σύμβαση της υποτέλειας.
Για μια Ελλάδα ισότιμό μέλος και ενεργό παράγοντα βαθιών αλλαγών στην ΕΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ και την ΕΥΡΩΖΩΝΗ.
Σήμερα είναι πλέον σαφές ότι στον πολιτικό χάρτη έχουμε δύο πόλους:
Από τη μία   τον ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ , τη μεγάλη δημοκρατική παράταξη της Αριστεράς, τη μόνη  προοδευτικά αντιμνημονιακή δύναμη, με προοπτική εξουσίας.
Και από την άλλη την τρικομματική συμμαχία του μπλόκ του μνημονίου ( Ν. Δ. – ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ)  που είτε δημαγώγησαν με το μνημόνιο, είτε εκβίασαν το λαό με ψεύτικα διλήμματα είτε πρόδωσαν τη λαϊκή εντολή και σήμερα κονιορτοποιούν την Ελλάδα και τον Ελληνικό λαό.
Για τον ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, η θέση της ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ που μας εμπιστεύτηκε ο λαός στις 17 Ιουνίου, είναι και το σύντομο στάδιο για την ολοκλήρωση της προετοιμασίας μας για την ανάληψη της ευθύνης της ανοικοδόμησης της χώρας, μέσα από τα  κοινωνικά ερείπια  των πολιτικών του μνημονίου.
Τώρα επιχειρούμε και τον μετασχηματισμό του ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ σε ενιαίο δημοκρατικό και πλουραλιστικό φορέα πολιτικής ενότητας .   
Απευθυνόμαστε σε κάθε πολίτη του νομού και σε καλούμε:
ΟΧΙ ΝΑ ΕΝΤΑΧΘΕΊΤΕ ΣΤΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΚΟΜΜΑ, αλλά να φτιάξετε ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΦΟΡΕΑ.
Να πάρετε μέρος στο μετασχηματισμό του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ στο κόμμα που εκφράζει τις νέες και τους νέους, τους μισθωτούς  και συνταξιούχους, τους επαγγελματίες, τους μικρούς και μεσαίους επιχειρηματίες, τους αγρότες .
Το κόμμα που με σαφή ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ, εκφράζει όλους του πολίτες που επαναπροσδιορίζουν την πολιτική τους συνείδηση όχι στη βάση της κομματικής τους καταγωγής , αλλά στη βάση του κοινωνικού τους συμφέροντος.
ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 27  ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ και όλες τις επόμενες μέρες  στο πεζοδρόμιο των Γραφείων του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ  από τις 7 έως τις 9 το απόγευμα καλούμε τους πολίτες της Αλεξανδρούπολης να επισκεφθούν το περίπτερο μας  και να ενημερωθούν για το νέο κόμμα, τις διαδικασίες που έχουν επιλεγεί και την ΕΓΓΡΑΦΗ  τους  ΣΑΝ ΙΣΟΤΙΜΑ  ΜΕΛΗ Σ’  ΑΥΤΗ ΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ. 

                                         Αλεξανδρούπολη 27-8-2012
                     ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ  ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ  ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ 
Τηλέφωνα επικοινωνίας:
6977970563, 6972863374, 2551087205
Email: syrizaalexandroupolis@gmail.com




Σχόλιο της Ευαγγ. Αμμανατίδου βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ, για τις δηλώσεις του Υπουργού Ανάπτυξης, σχετικά με το αποικιοκρατικό δουλοκτητικό καθεστώς που επιφυλάσσουν για την Βόρεια Ελλάδα με την επιβολή Ειδικών Οικονομικών Ζωνών (ΕΟΖ)

Η Ευαγγ. Αμμανατίδου Πασχαλίδου βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ και υπεύθυνη για το Υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης, έκανε την παρακάτω δήλωση σχετικά με τις εξαγγελίες για δημιουργία Ειδικών Οικονομικών Ζωνών: «Στις χθεσινές δηλώσεις του ο Υπουργός Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, κ. Κωστής Χατζηδάκης, επιβεβαίωσε για ακόμα μία φορά ότι η Ελλάδα βαίνει ολοταχώς για την δημιουργία ΕΟΖ ικανοποιώντας τις απαιτήσεις του γερμανικού κεφαλαίου, οι οποίες είχαν διατυπωθεί δια στόματος της γερμανικής κυβέρνησης (Der Spiegel στις 25/5/2012), αλλά και του ελληνικού κεφαλαίου. Πρώτη στην λίστα των υποψήφιων περιοχών βρίσκεται η Ανατολική Μακεδονία & Θράκη, καθώς ήδη η πλειοψηφία του Περιφερειακού Συμβουλίου σε σχετικές αποφάσεις του, τις στηρίζει και τις προωθεί. Σύμφωνα δε με ιδιωτική τεχνική μελέτη που εκπονήθηκε κατά παραγγελία ισχυρών οικονομικών κύκλων της περιοχής προβλέπονται 13 περιφερειακές ΕΟΖ (Καβάλα, Θάσος, Ορεστιάδα, Αλεξανδρούπολη, Σαμοθράκη, Ξάνθη, Κομοτηνή, Δράμα κ.α.)
Η ελληνική κυβέρνηση πιστή στην πολιτική «πωλείται η Ελλάς» καλεί το ξένο και ντόπιο κεφάλαιο να επενδύσει με σχεδόν μηδενικό κόστος για αυτούς (φορολογικό, διοικητικό, εργατικό κλπ) και με μηδενικό όφελος για τον ελληνικό λαό, καθώς, όπως αποδεικνύουν και οι διεθνείς μελέτες (της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας ή ακόμα και της Παγκόσμιας Τράπεζας), όπου έχουν εφαρμοστεί οι ΕΟΖ τα οικονομικά οφέλη σε τοπικό και εθνικό επίπεδο είναι μηδαμινά. Κυρίως δε οι ΕΟΖ σύμφωνα με πολυάριθμες εκθέσεις διεθνών οργανισμών, συνιστούν πραγματικά εργατικά κάτεργα με την εφαρμογή ατομικών συμβάσεων εργασίας, την επιβολή μισθών πείνας, την απαγόρευση του συνδικαλίζεσθαι, την παραβίαση των δικαιωμάτων των εργαζομένων, την χρήση πιεστικών πρακτικών.
Αυτού του είδους τα «αναπτυξιακά» σχέδια συναντιούνται μόνο σε χώρες προτεκτοράτα, ενώ είναι αντίθετα τόσο με το Σύνταγμα και την εθνική νομοθεσία όσο και με την κοινοτική νομοθεσία.  Καλούμε τους Βορειοελλαδίτες, αλλά και όλους τους πολίτες να αντισταθούν στα αποικιοκρατικά δουλοκτητικά σχέδια της κυβέρνησης και της Τρόικας. Τέλος, καλούμε τον Υπουργό Μακεδονίας & Θράκης να σπάσει την εκκωφαντική σιωπή του και ν’ αναλάβει τις ευθύνες του αναφορικά με τα σχέδια της κυβέρνησης για την Μακεδονία και την Θράκη.»
Το Γραφείο Τύπου ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

pdf

Πίσω στην κορυφή της σελίδας

Grab this Widget