Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2012

10 εκατ. ευρώ για μισθούς εργαζομένων «Βοήθεια στο Σπίτι»


Την απόφαση για την καταβολή της α΄ δόσης των οφειλομένων στους εργαζόμενους στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι», ύψους 10.146.399,87εκατ. ευρώ, υπέγραψε σήμερα ο υπουργός ΕσωτερικώνΕυριπίδης Στυλιανίδης (ΑΔΑ: Β4ΘΔΝ-5ΒΛ), όπως ανακοίνωσε σχετικά μετά τη συνάντησή του με τον υφυπουργός Εργασίας Νίκο Παναγιωτόπουλο. Όπως είπε ο υπουργός Εσωτερικών, οι εργαζόμενοι θα έχουν εξοφληθεί έως το τέλος του χρόνου.
Παράταση του Προγράμματος μέχρι 31/03/13
Οι δύο κυβερνητικοί αξιωματούχοι ανακοίνωσαν επίσης και τηνπαράταση του Προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» μέχρι τις 31 Μαρτίου 2013, αξιοποιώντας το έμπειρο υπάρχον προσωπικό αλλά και εξυπηρετώντας τους χιλιάδες αναξιοπαθούντες συμπολίτες μας της Τρίτης Ηλικίας που το έχουν ανάγκη. Το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» εξυπηρετεί σήμερα πάνω από 70.000 ηλικιωμένους και ΑμΕΑ με μεγάλη επιτυχία.
«Το Υπουργείο Εργασίας έπραξε το καθήκον του και προχώρησε στη διασφάλιση χρηματοδότησης και σχεδιασμού του νέου προγράμματος "Κατ' οίκον Φροντίδα Συνταξιούχων" το οποίο θα διαδεχθεί το "Βοήθεια στο Σπίτι" με μια απόλυτα ομαλή μετάβαση προς το συμφέρον των εργαζομένων και των δικαιούχων», δήλωσε ο υφυπουργός Εργασίας.
«Οι υποδομές των δήμων και η εμπειρία των προηγούμενων ετών τίθενται στη διάθεση του υπουργείου Εργασίας για την επιτυχή συνέχιση του Προγράμματος με την αξιοποίηση των ευρωπαϊκών πόρων που διατίθενται», δήλωσε από την πλευρά του ο υπουργός Εσωτερικών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

pdf

Πίσω στην κορυφή της σελίδας

Grab this Widget