Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2012

ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΜΑΣ ΜΕΣΩ ΣΕΜΙΝΑΡΙΩΝ ΙΣΤΙΟΠΛΟΙΑΣ


Τουριστικός πράκτορας από τη γειτονική Βουλγαρία, που ασχολείται με θαλάσσιες δραστηριότητες, ήρθε σε επαφή εδώ και καιρό με τον εκπαιδευτή ιστιοπλοΐας Στάθη Σοφίτση, ώστε να οργανώσει σεμινάρια ναυτικής τέχνης κατά τη διάρκεια τετραήμερης κρουαζιέρας.
Η πρωτότυπη αυτή ιδέα βρήκε αναπάντεχα  μεγάλη ανταπόκριση στη Βουλγαρία και πλήθος υποψηφίων δηλώσαν συμμετοχή, με αποτέλεσμα 60 άτομα να έρθουν την Τετάρτη 5/9 στην Καβάλα για το πρώτο τετραήμερο πιλοτικό σεμινάριο-ταξίδι.
Οι επίδοξοι ιστιοπλόοι γέμισαν 7 ιστιοπλοϊκά επαγγελματικά σκάφη της περιοχής μας, ψώνισαν προμήθειες, κινήθηκαν στην αγορά της πόλης.
Το πρώτο καλωσόρισμα και η εισαγωγή του σεμιναρίου έγινε δίπλα στη βάση των σκαφών aegeas yachting στο όμορφο καφέ ΙΩΔΙΟ, που κατάλληλα είχε προετοιμαστεί.
Μεσημέρι Τετάρτης και ο στόλος  των 7 σκαφών απέπλευσε για τη Σαμοθράκη.
Με βολικό αεράκι και συνεχή επικοινωνία μέσω ασυρμάτου τα σκάφη διέσχισαν το Θρακικό Πέλαγος και, πριν τις 10.00 το βράδυ, δέσανε στο λιμάνι της Καμαριώτισσας. Η αναπάντεχη παρουσία των σκαφών αποτέλεσε ευχάριστη έκπληξη στους ντόπιους που ξαφνικά είδαν ξένο κόσμο και το λιμάνι να γεμίζει από κατάρτια. Ακολούθησε πλούσιο γεύμα και ποτό σε τοπικές ταβέρνες και μπαρ.
Την άλλη μέρα  Πέμπτη το σεμινάριο οργανώθηκε σε καφενείο της Καμαριώτισσας με πλήθος ντόπιων περαστικών να ενδιαφέρονται για το γεγονός!
Πέμπτη μεσημέρι και η σπάνια άπνοια για την περιοχή έδωσε την ευκαιρία στον εισηγητή Στάθη Σοφίτση να προτείνει πλεύση στις μαγευτικές νότιες τοποθεσίες του νησιού. Η γαλαζοπράσινη  παραλία Βάτος και τα Κρεμαστά με τον καταρράκτη να πέφτει στην θάλασσα εντυπωσίασαν τα πληρώματα.
Οι άπειρες φωτογραφίες και video που τραβήχτηκαν από 2 επαγγελματίες δημοσιογράφους  του μεγαλύτερου ιδιωτικού NOVA (πρώην ιδιοκτησίας ANT),  θα παιχτούν σε όλη τη Βουλγαρία διαφημίζοντας την περιοχή μας.
Η δύση του ήλιου στην πανέμορφη Χώρα από τον εξώστη του μπαρ ΜΕΛΤΕΜΙ με θέα στο πέλαγος συνοδεύτηκε με  την τρίτη στη σειρά εισήγηση σε θέματα αεροδυναμικής.  Η μεταφορά των 60 ατόμων έγινε με τη χορηγία του Δήμου Σαμοθράκης με πρωτοβουλία του Αντιδήμαρχου κ. Γαλατούμου Νίκου, που μαζί με τον Πρόεδρο της Δημοτικής επιχείρησης κ Κεχαγιόγλου Στέλιου και του Προέδρου των επαγγελματιών του νησιού κ. Γληνιά Γιάννη χαιρέτησαν τους παρευρισκόμενους και μοίρασαν διαφημιστικό υλικό.


Το βραδινό γεύμα στο φίλο καπετάν Παναγιώτη Χαρανά έκλεισε μια υπέροχη ημέρα.
Την επομένη η αναχώρηση στις 7.00 το πρωί με εξάρι γεμάτο προσέφερε εντυπωσιακό θέαμα Τα σκάφη με γρήγορες ταχύτητες διέσχισαν όλο το Θρακικό πέλαγος και στις 2.00 το μεσημέρι αγκυροβόλησαν στην παραλία Ρωμαϊκό Γιαλό της Λήμνου.
Ευχάριστο καλωσόρισμα η ραδιοφωνική εκπομπή του τοπικού σταθμού ΡΑΔΙΟ ΑΛΦΑ  με δίγλωσσες αφιερώσεις στα Ελληνικά και στα Βουλγάρικα έκανε τους Βούλγαρους… να μη πιστεύουν στα αυτιά τους!
Στη συνέχεα και λίγο πριν τη δύση του ήλιου, το μεγαλύτερο σκάφος του στόλου, το ΠΡΙΓΚΙΠΙΣΣΑ ΤΗΣ ΛΗΜΝΟΥ, με επίλεκτο πλήρωμα όλους τους δημοσιογράφους και το χειριστή της κάμερας ανεβασμένο στο κατάρτι, έκανε λήψεις που θα παιχτούν στα 2 μεγαλύτερα δίκτυα τηλεόρασης της γειτονικής χώρας.
Το ίδιο βράδυ κατά τη διάρκεια της επόμενης θεωρητικής εισήγησης χαιρέτησε τους παραβρισκόμενους ο Αντιδήμαρχος Λήμνου και ιστιοπλόος, κ Μπουλότης Δημήτρης.
Η εισήγηση αυτή είχε σαν θέμα το στήσιμο ενός αγώνα και τον τρόπο έκδοσης αποτελεσμάτων, ενόψει του προγραμματισμένου αγώνα της επόμενης ημέρας.
Σάββατο πρωί και ο αγώνας για το ακρωτήριο Μούρτζουφλος  στη βόρεια Λήμνο έγινε με εντυπωσιακή εκκίνηση από την παραλία Ρηχά νερά με πολύ αέρα. Η ΠΡΙΓΚΙΠΙΣΣΑ ΤΗΣ ΛΗΜΝΟΥ με κυβερνήτη τον DOBRIN PADALSKI κέρδισε την εντυπωσιακή ιστιοδρομία και όλα τα σκάφη μαζί πλέον κινήθηκαν με τα πανιά προς τη νότια Θάσο.
Μετά από ένα σύντομο μπάνιο στην πανέμορφη Τρυπητή των Λιμεναρίων τα σκάφη δέσανε στην Καλλιράχη, γεμίζοντας ασφυκτικά το όμορφο λιμανάκι.
Η επιστροφή του μικρού στόλου στην Καβάλα λίγο πριν το μεσημέρι βρήκε όλους τους επιβαίνοντες αλλά και τους διοργανωτές ενθουσιασμένους από την απόλυτη επιτυχία αυτού του εγχειρήματος.
Χιλιάδες φωτογραφίες και λήψεις video είτε από τους 60 Βούλγαρους είτε από τη  Βουλγάρικη  τηλεόραση θα διαφημίσουν  την Καβάλα, Θάσο, Σαμοθράκη και Λήμνο.
Οι ομορφιές της περιοχής μας προσφερόμενες με σωστό επαγγελματικό τρόπο, σε συνδυασμό με την εύκολη πρόσβαση που έχουμε από τα βόρεια σύνορά μας μπορούν να δημιουργήσουν το μοχλό τουριστικής ανάπτυξης, που τόσο έχουμε ανάγκη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

pdf

Πίσω στην κορυφή της σελίδας

Grab this Widget