Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου 2012

Μήνυμα στήριξης και συμπαράστασης στους εργαζόμενους στα Σώματα Ασφαλείας


Μήνυμα στήριξης και συμπαράστασης της ΝΟ.Δ.Ε. Έβρου
που διαβάστηκε στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Αλεξανδρούπολη
των εργαζομένων στα Σώματα Ασφαλείας

Πιστεύουμε ότι σε εποχές οικονομικής κρίσης, ένας σταθερός και ισχυρός πυλώνας του Δημοκρατικού Πολιτεύματος είναι το προσωπικό των Σωμάτων Ασφαλείας, η Αστυνομία, το Λιμενικό, η Πυροσβεστική.

Γι’ αυτό  θέλουμε να  τονώσουμε το ηθικό αυτών των ανθρώπων, να σας πούμε ότι σας εμπιστευόμαστε, ότι σας στηρίζουμε στο δύσκολο έργο και ότι ως παράταξη θα σταθούμε αρωγοί στα δίκαια αιτήματα σας που μπορούν να ικανοποιηθούν.

Θεωρούμε άτοπο να γίνονται περικοπές στους χαμηλόβαθμους αστυνομικούς, πυροσβέστες, λιμενικούς που είναι καθημερινά στην πρώτη γραμμή της μάχης. Είναι δέσμευση μας να αγωνιστούμε για να αποκαταστήσουμε αυτούς τους ανθρώπους.

Θα δώσουμε και εμείς τη μάχη μας προκειμένου να αποκλειστούν άλλες μισθολογικές περικοπές. Αυτό πρέπει να σταματήσει, γιατί σας έχουμε ανάγκη ως  Έθνος, αλλά και γιατί  οι ένστολοι  πρέπει να αισθάνονται ότι υπάρχει πρόνοια για αυτούς.

Η προσφορά των εργαζομένων στα Σώματα Ασφαλείας, για τη διασφάλιση του αγαθού της  προστασίας των πολιτών και της δημόσιας ασφάλειας, είναι σήμερα καθοριστική για τον τόπο. Οφείλει η Πολιτεία να το αναγνωρίζει με μέτρα τόνωσης του ηθικού, αλλά και έμπρακτης στήριξης στο έργο και στα καθήκοντά τους. Αντιλαμβανόμαστε πλήρως την ανάγκη δημοσιονομικής προσαρμογής, αλλά ελπίζουμε βάσιμα, πως σύντομα θα υπάρξουν διορθωτικά μέτρα αποκατάστασης της ανισομερούς κατανομής των βαρών.

Αυτό  είναι ένα χρέος απέναντι στην αλήθεια, στο δίκαιο και στην κοινωνία.

Για τη ΝΟ.Δ.Ε. Έβρου
   
       Ο Πρόεδρος


         Σταύρος Σταυράκογλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

pdf

Πίσω στην κορυφή της σελίδας

Grab this Widget