Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου 2012

ΠΡΟΣΟΧΗ! Τα μνημόνια βλάπτουν σοβαρά την Υγεία!

Ο τρόπος λειτουργίας των Δημόσιων Νοσοκομείων το τελευταίο διάστημα καθώς και η δημιουργία και λειτουργία του ΕΟΠΥΥ  αποτελούν το σημαντικότερο ίσως  μνημονιακό «Βατερλό» με τραγικές επιπτώσεις στην υγεία του Ελληνικού λαού.Περίπου 9,5 εκατομμύρια ασφαλισμένων βρίσκονται όμηροι ενός συστήματος με λιγότερους γιατρούς, μειωμένες παροχές, μεγαλύτερη οικονομική επιβάρυνση για φάρμακα και εξετάσεις, πληρώνοντας αδρά ακόμα και το τηλεφωνικό κλείσιμο ενός ραντεβού. συνεταίροι της τρικομματικής μνημονιακής συγκυβέρνησης δεν μπορούν να κρύψουν τις ευθύνες τους, αφού υπηρετούν πιστά την πολιτική της πάση θυσία περικοπής των δημόσιων δαπανών υγείας.
      
  Όπως πολύ γλαφυρά αναφέρει σε ανακοίνωσή της η  Ένωση Γιατρών Ρεθύμνου «Αυτή η εξουσία δε θέλει υγιείς ανθρώπους. Αυτή η εξουσία δεν ενδιαφέρεται για κανένα σύστημα δημόσιας υγείας, δε συγκινείται από το δράμα των ανασφάλιστων αλλά ούτε και των "νεοανασφάλιστων" του χρεοκοπημένου ΕΟΠΥΥ.

Αυτή η εξουσία έχει κηρύξει πόλεμο εξόντωσης στους λειτουργούς της δημόσιας υγείας, για να την παραδώσει ολοκληρωτικά στα τρωκτικά της παραοικονομίας και της διαφθοράς, ενώ η κοινωνία θα μετρά χιλιάδες θύματα.
Αυτή η εξουσία θέλει να μετατρέψει οριστικά όσα νοσοκομεία απομείνουν σε οίκους εμπορίου για τους έχοντες, αδιαφορώντας παγερά για τη μεγάλη πλειοψηφία του λαού που δοκιμάζεται στα όρια της επιβίωσης. ».

Σε αυτή την πολιτική ,που πρώτα  ισοπέδωσε τους μισθούς των άλλων υγειονομικών  , εντάσσεται και η προαναγγελθείσα  πλήρης μισθολογική εξαθλίωση των νοσοκομειακών γιατρών σε επίπεδα  τριτοκοσμικής χώρας.  Τα  κροκοδείλια δάκρυα  για  την περικοπή των εξόδων δεν πείθουν κανένα  αφού το «δημοσιονομικό όφελος» από την μείωση του ιατρικού μισθολογίου κατά 13% είναι ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ ΑΣΤΕΙΟ (35-40 εκ ευρώ ανά έτος, όσο δηλαδή μια … καλή δικομματική  μίζα της SIEMENS). Ο  στόχος τους είναι άλλος : να «ωριμάσει» το επόμενο «σωτήριο» μέτρο : η κατάργηση της πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης των νοσοκομειακών ιατρών .  Είναι αυτονόητο πως έτσι θα μπει οριστικά  ΤΑΦΟΠΛΑΚΑ στο ΕΣΥ και σε κάθε έννοια δωρεάν και ισότιμης περίθαλψης.
Για  τον ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ η εξασφάλιση του δικαιώματος δωρεάν πρόσβασης για όλους σε αναβαθμισμένες δημόσιες υπηρεσίες υγείας με  επαρκή χρηματοδότηση του ΕΟΠΥΥ αποτελεί προτεραιότητα. Μόνο η ανάπτυξη ενός κινήματος υπεράσπισης του δικαιώματος στην υγεία, στο οποίο θα συναντηθούν οι εργαζόμενοι στην υγεία με όλο το λαό, σε μετωπική ρήξη με την εξουσία των τοκογλύφων,  μπορεί να ανατρέψει τις καταστροφικές μνημονιακές πολιτικές. Καλούμε πολίτες και συλλογικότητες να βρεθούμε ξανά  σ΄ αυτό το δρόμο, γιατί το δικαίωμα στη ζωή είναι αδιαπραγμάτευτο !

Τμήμα Υγείας  ΣΥΡΙΖΑ Έβρου,  Σεπτέμβριος 2012

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

pdf

Πίσω στην κορυφή της σελίδας

Grab this Widget