Τετάρτη, 12 Σεπτεμβρίου 2012

Μείωση αριθμού ένστολων συντάγματος Σαμοθράκης

Ακολουθεί η επιστολή του Συλλόγου Επαγγελματιών Σαμοθράκης, που εστάλη στον αρχηγό του Γ.Ε.ΕΘ.Α, στους βουλευτές Ν. Έβρου, στον Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης και στον Υπουργό Εθνικής Άμυνας από το Σύλλογο Επαγγελματιών με θέμα τη μείωση του αριθμού των ένστολων που υπηρετούν στο σύνταγμα της Σαμοθράκης.


Σαμοθράκη, 12/9/2012

Προς: (τους παραπάνω ενδιαφερόμενους)

Ο Σύλλογος Επαγγελματιών Σαμοθράκης, εισπράττοντας συνεχώς τον παλμό της κοινωνίας του νησιού, εφιστά την προσοχή  στον αρνητικό αντίκτυπο που έχει στον οικονομικό ιστό του τόπου μας η μείωση προσωπικού στο σύνταγμα της Σαμοθράκης τα τελευταία δύο έτη.
Στην πραγματικότητα είμαστε αυτοί που φυλάμε τις θερμοπύλες στο πιο βόρειο νησί της Ελλάδος και η σχέση μας όλα αυτά τα χρόνια με τα στρατευμένα νιάτα και τους μόνιμους στο νησί μας  ήταν σχέση στην οποία αναπτύχθηκε το πνεύμα της φιλοξενίας και της αρμονικής συναλλαγής. Αλλά το πιο σημαντικό ήταν το γεγονός ότι η διείσδυση νέων προσώπων στην κλειστή κοινωνία της Σαμοθράκης, δημιουργούσε ένα κλίμα ανταλλαγής νέων ιδεών, προτάσεων, ιδεολογιών και κοινωνικών συνηθειών. Νιώθαμε ότι οι ένστολοι συμπλήρωναν την ακριτική μας κοινωνία.
Η συνεχείς μειώσεις έχουν γίνει αισθητές και πολύ επαγγελματίες, των οποίων οι επιχειρήσεις σχετίζονται και στηρίζονται από την ύπαρξη του στρατού, σκέπτονται να κλείσουν τα καταστήματα τους, ακόμη και να εγκαταλείψουν τη Σαμοθράκη. Αυτό θα είναι ένα ακόμη πλήγμα στην προσπάθεια να κρατήσουμε ζωντανό το ακριτικό, συνοριακό μας νησί.
Ευελπιστούμε η επιστολή αυτή της αγωνίας των επαγγελματιών να βρει ευήκοα ώτα ώστε να αποκτήσει το σύνταγμα της Σαμοθράκης την πληρότητα που είχε τα περασμένα χρόνια.Με εκτίμηση
Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Επαγγελματιών Σαμοθράκης

Γλήνιας Ιωάννης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

pdf

Πίσω στην κορυφή της σελίδας

Grab this Widget