Τρίτη, 25 Σεπτεμβρίου 2012

Ούτε βήμα πίσω!

Απεργούμε όλοι και όλες στις 26 Σεπτεμβρίου ενάντια στα μνημόνια και τα νέα αντισυνταγματικά μέτρα κυβέρνησης και τρόικαςΗ συγκυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ, διαψεύδοντας πλήρως τις προεκλογικές δεσμεύ­σεις των τριών αυτών κομμάτων για επαναδιαπραγμάτευση – απαγκίστρωση από τα μνη­μόνια και εξαπατώντας το λαό, προετοιμάζει, εφαρμόζοντας πιστά το μνημόνιο, με το νέο πακέτο αντικοινωνικών μέτρων τη μεγαλύτερη λεηλασία, που έχει υποστεί διαχρονικά η κοινωνία και η χώρα μας.
Τα μέτρα αυτά έρχονται να προστεθούν σε όλα τα προηγούμενα, που έχουν ήδη οδηγήσει την κοινωνία στη φτώχεια και την απόγνωση και την οικονομία σε κατάρρευση με ύφεση που θα φτάσει μόνο το 2012 στο 7% και με ανεργία που θα ξεπεράσει το 2013 το 34%.
Καλούμε τους εργαζόμενους, τους ανέργους, τους συνταξιούχους, τους νέους και τις νέες σε μαζική και μαχητική συμμετοχή στην πανελλαδική πανεργατική απεργία της 26ης Σε­πτέμβρη και με πρόγραμμα περαιτέρω κινητοποιήσεων.
Οι εργαζόμενοι και τα συνδικάτα με σχεδιασμένη κλιμάκωση των αγώνων, με την πιο πλατειά εργατική ενότητα και συσπείρωση, μπορούμε να υπερασπίσουμε και να επα­νακτήσουμε τα δικαιώματά τους, μπορούμε να ανατρέψουμε τις βάρβαρες μνημονιακές πολιτικές.
Αγωνιζόμαστε για:
·         Ακύρωση των Μνημονίων και των εφαρμοστικών νόμων τους.
·         Καταγγελία των επαχθών όρων των δανειακών συμβάσεων.
·         Αποδέσμευση της χώρας από την τρόικα.
·         Διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους.
·         Εθνικοποίηση – κοινωνικοποίηση των τραπεζών.
·         Αναδιανομή του πλούτου με δίκαιο φορολογικό σύστημα, που θα ανακουφίζει τα λαϊκά στρώματα και θα επιβαρύνει τις μεγάλες περιουσίες και εισοδήματα.
·         Να πάρουμε πίσω όσα χάσαμε σε μισθούς, συντάξεις, δικαιώματα.
·         Ρύθμιση χρεών των υπερχρεωμένων λαϊκών νοικοκυριών προς τις τράπεζες.
·         Υπεράσπιση και επανάκτηση της δημόσιας περιουσίας .
·         Προστασία, κατοχύρωση και διεύρυνση της δημόσιας υγείας, της παιδείας, της κοινωνι­κής ασφάλισης και της πρόνοιας.
·         Απόκρουση του κυβερνητικού αυταρχισμού και της ακροδεξιάς φασιστικής και ρατσιστικής απειλής.
·         Οικονομική κοινωνική ανόρθωση, παραγωγική και αναπτυξιακή ανασυγκρότηση της χώρας.
ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΣΤΗΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ  ΩΡΑ 10.30
ΣΥΡΙΖΑ Ε.Κ.Μ. ΕΒΡΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

pdf

Πίσω στην κορυφή της σελίδας

Grab this Widget