Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου 2012

ΔΙΑΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΡΟΔΟΠΗΣ - ΕΒΡΟΥ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΕΞΟΡΥΞΗΣ ΚΑΙ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΧΡΥΣΟΥ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ




Την Τετάρτη 29 Αυγούστου ήλθαν στην Αλεξανδρούπολη ο κ. Νότης Μηταράκης Υφυπουργός Ανάπτυξης και ο κ. Πέτρος Σελέκος ΓΓ  Στρατηγικών υποδομών.
Μοναδικός σκοπός της επίσκεψής τους ήταν η συνάντηση με τον Περιφερειάρχη, τον Δήμαρχο Αλεξανδρούπολης, τον Μητροπολίτη, και τον πρόεδρο του Εμπορικού Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αλεξανδρούπολης.
Όπως αποδείχθηκε, ευσεβής πόθος τους ήταν να πείσουν και τους τέσσερις για να συναινέσουν στην επένδυση των χρυσωρυχείων που είναι θανατηφόρα τόσο του περιβάλλοντος όσο και της οικονομίας.
Ουσιαστικά η αποστολή αυτή μετέτρεψε τους δύο πολιτικούς σε εκπροσώπους των χρυσωρυχείων.
Έπεισαν μόνο τον Μητροπολίτη που συνάντησαν στο αεροδρόμιο παρουσία των καναλιών τηλεόρασης ώστε να μεταδοθεί στο κοινό η μεγάλη είδηση της - για άλλη μια φορά - αλλαγής άποψης του Μητροπολίτη.
Δυστυχώς για τους πολιτικούς-εκπροσώπους των χρυσωρυχείων η αποστολή δεν πέτυχε το στόχο της γιατί εισέπραξαν από τον Περιφερειάρχη, τον Δήμαρχο και τον πρόεδρο του Επιμελητήριου την απόλυτη άρνηση.
Ο Δήμαρχος προσπάθησε να θίξει κάποια θέματα που αφορούν το Υπουργείο τους, όμως οι πολιτικοί σε ρόλο εκπροσώπων των χρυσωρυχείων τον «επανέφεραν στην τάξη» υπενθυμίζοντας ότι  ήλθαν μόνο για τα χρυσωρυχεία.
Στο τέλος οι πολιτικοί-εκπρόσωποι των χρυσωρυχείων δήλωσαν ότι,
Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΤΑ ΧΡΥΣΩΡΥΧΕΙΑ.

ΕΠΟΜΕΝΩΣ
α) Ήλθαν απαράδεκτα Υφυπουργός και Γενικός Γραμματέας  μη αρμόδιου Υπουργείου ως εκπρόσωποι των χρυσοθήρων.
β) Προσπάθησαν να πείσουν υπέρ των χρυσωρυχείων.
γ) Ομολόγησαν ότι προαποφάσισαν για την υλοποίηση της επένδυσης πριν λάβει το αρμόδιο Υπουργείο την γνωμοδότηση του αιρετού Περιφερειακού Συμβουλίου , την άποψη του Δημοτικού Συμβουλίου και τις απόψεις των επαγγελματικών επιστημονικών συνδικαλιστικών πολιτιστικών κλπ φορέων της τοπικής κοινωνίας.
Άρα στην προσπάθεια τους να ικανοποιήσουν τους χρυσοθήρες αποφασίζουν πριν από εμάς, γράφοντας στα παλαιοτέρα των υποδημάτων τους τις απόψεις του λαού καθώς και των αιρετών αρχών του τόπου μας.
Είναι δυνατόν αυτοί που εκπροσωπούν το Υπουργείο να αποφασίσουν με δίκαιη κρίση για την έγκριση της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων, την ώρα που ομολογούν ότι αποφάσισαν να γίνουν τα χρυσωρυχεία πριν κριθεί με τις νόμιμες διαδικασίες η οριστική μελέτη;
ΝΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΥ ΝΤΡΟΠΙΑΖΕΙ ΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΜΑΣ
Δεν αντιλαμβανόμαστε πως εννοούν αυτοί οι κύριοι την Δημοκρατία μας, όμως στην δική μας δημοκρατική συνείδηση ο λαός αποφασίζει αληθινά για τον τόπο του.
Μετά από αυτή την αποτυχημένη προσπάθεια των πολιτικών,
ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΜΕ ΤΟΝ κ. ΝΟΤΗ ΜΗΤΑΡΑΚΗ ΚΑΙ ΤΟΝ κ. ΠΕΤΡΟ ΣΕΛΕΚΟ ΩΣ ΩΜΟΥΣ ΕΚΒΙΑΣΤΕΣ  και τονίζουμε για άλλη μια φορά ότι:
ΣΤΙΣ  ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΕΣ ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΝ ΟΙ ΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΙ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ

Αλεξανδρούπολη 21-09-2012

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

pdf

Πίσω στην κορυφή της σελίδας

Grab this Widget