Σάββατο 9 Φεβρουαρίου 2013

Γλυκιά «Ζωή» συντροφιά με ένα ακορντεόν

Οι Ελληνες την αγαπούν, οι Τούρκοι τη θαυμάζουν και οι Ευρωπαίοι φαν της την αποκαλούν πλέον με το μικρό της όνομα «Zoe». Ο λόγος για τη Ζωή Τηγανούρια, τη διάσημη μουσικό, που με το ακορντεόν της έχει καταφέρει να συνεργαστεί με τα πιο λαμπερά αστέρια του μουσικού πενταγράμμου, της Ελλάδας και του εξωτερικού. Αλλωστε άνοιξε και τη συναυλία του θρυλικού Τζέιμς Μπράουν το 2006, τόσο στην Αθήνα όσο και στη Θεσσαλονίκη. Μαγεμένη με το ταλέντο της δηλώνει η διάσημη Ιταλίδα ποπ σταρ In Grind, η οποία ερμήνευσε ένα από τα πιο dance κομμάτια της Ελληνίδας μουσικού, με τίτλο «Avec toi», σε στίχους Ρεβέκκας Ρούσση, το καλοκαίρι του 2010 και είδε το όνομά της να φιγουράρει στις μεγαλύτερες μουσικές συλλογές της Ευρώπης.

Η μουσική για τη Ζωή δεν είναι απλώς ένας τρόπος έκφρασης αλλά τρόπος ζωής, καθώς από τότε που θυμάται τον εαυτό της στο πανέμορφο νησί της Σαμοθράκης, όπου γεννήθηκε και μεγάλωσε, ασχολιόταν με τις νότες και το αγαπημένο της μουσικό όργανο. Με τον πατέρα της να παίζει βιολί και τον παππού της λαούτο, η Ζωή όχι μόνο δεν κατάφερε να ξεφύγει από τα μουσικά μονοπάτια της οικογένειάς της, αλλά τόλμησε και τελικά έκανε γνωστή τη μουσική της και την αγάπη της για το ακορντεόν και εκτός των ελληνικών συνόρων.

«Το 2005 έγραψα τη μουσική για το soundtrack του ελληνοτουρκικού ντοκιμαντέρ “Yakın Ada Uzak Ada: Burgazada”, του οποίου τα γυρίσματα πραγματοποιήθηκαν στα Πριγκιποννήσια και φιλοξενήθηκα από τα μεγαλύτερα τουρκικά μέσα ενημέρωσης» αναφέρει στην «Espresso» η Ζωή Τηγανούρια και προσθέτει: «Τότε εμφανίστηκα και στο τηλεοπτικό σόου του διάσημου Τούρκου ηθοποιού και παρουσιαστή Okan Bayülgen. Η επόμενή μου επίσκεψη στην Τουρκία ήταν ως γκεστ στη μεγάλη συναυλία της Γλυκερίας, στην Αγια Ειρήνη της Κωνσταντινούπολης, όπου τραγούδησε κααι ο Τούρκος Zülfü Livaneli. Ενώ εδώ και λίγο διάστημα μαζί με την αγαπημένη συγγραφέα και στιχουργό Ευανθία Μάγνη, που μου έκανε την πρόταση, ετοιμάζουμε μουσικές και τραγούδια για διάσημους Τούρκους τραγουδιστές που επιθυμούν να συνεργαστούν μαζί μας».


 

Μητέρα και επαγγελματίας
Αυτή την περίοδο η γλυκιά Ζωή Τηγανούρια έχει πολλούς λόγους για να νιώθει ευτυχισμένη και υπερήφανη, καθώς έγινε μανούλα μιας πανέμορφης κόρης, η οποία την ολοκλήρωσε πλέον ως προσωπικότητα, αλλά και γιατί κυκλοφόρησε το όγδοο κατά σειρά CD της με τον τίτλο «Φως - Rockin’ Zoe», μια συνεργασία με τη στιχουργό Ευανθία Μάγνη. «Νιώθω υπέροχα. Περνώ μία από τις ομορφότερες φάσεις της ζωής μου, διότι βιώνω την αγάπη, τη γαλήνη, την αρμονία και την ομορφιά της ζωής σε όλο της το μεγαλείο. Πιστεύω ότι δεν υπάρχει μεγαλύτερη ομορφιά από το να γίνεται μια γυναίκα μητέρα και μάλιστα το παιδί της να είναι καρπός έρώωτα και όχι τυχαίο γεγονός… Ασε που η μητρότητα μου έχει δώσει μεγάλη έμπνευση και δημιουργικότητα. Μαζί με αυτό το γεγονός γιορτάζω και την κυκλοφορία των δύο μου CD, το βιβλίο με παρτιτούρες / CD «Zoe’s Music No.1 - Tango, Swing & Classical forms» και το «Φως - Rockin’ Zoe», για το οποίο ευχαριστώ όλα αυτά τα μεγάλα ονόματα που συνεργάστηκαν μαζί μου για το όνειρό μου».

Τέλος, η γλυκιά Ζωή ετοιμάζει και μια σειρά εμφανίσεων, όπως αυτή στην παράσταση «Tango Greco» στις 18 Φεβρουαρίου σε γνωστή σκηνή των Αθηνών, όπου μεταξύ των υπόλοιπων ελληνικών ταγκό θα ακουστεί και το «Δύο χείλη κατακόκκινα» σε στίχους Χάρη Ρώμα και μουσική δικής της, το οποίο γράφτηκε για τους τίτλους του σίριαλ «Δεληγιάννειο Παρθεναγωγείο». «Εχω πολλές εμφανίσεις και παρουσιάσεις επίσης αυτή την περίοδο, ενώ παράλληλα ετοιμάζομαι για τις συναυλίες μου στο εξωτερικό. Για Ιούνιο και Ιούλιο ετοιμάζω τις ορχηστρικές συναυλίες μου σε Ρουμανία, Πολωνία, Αυστρία και άλλες ευρωπαϊκές χώρες, όπου με γνωρίζουν από το Libertango (video clip), τη συμμέτοχή μου στο Παγκόσμιο Φεστιβάλ Ακορντεόν στη Φιλανδία και, τέλος, την πανευρωπαϊκή επιτυχία του “Avec toi”» καταλήγει η όμορφη Ζωή.

H συνεργασία με την Καίτη Γαρμπή
Εκτός από τους ξένους τραγουδιστές, η Ζωή ετοιμάζει και στην Ελλάδα συνεργασίες, με πιο σύντομη αυτή με την Καίτη Γαρμπή, η οποία σε λίγο καιρό θα κυκλοφορήσει με τη φωνή της μ;iα από τις ωραιότερες συνθέσεις της δημιουργού. «H Καίτη Γαρμπή είναι ένας εξαιρετικός άνθρωπος, με βαθιά, ιδιαίτερη χροιά που μου αρέσει πολύ. Γνωριστήκαμε πριν από δύο χρόνια και από την πρώτη στιγμή δέσαμε και θέλαμε να συνεργαστούμε. Τότε την είχα καλέσει ως guest σε μια συναυλία μου στην “Τεχνόπολη”, όπου είχαμε περάσει πολύ όμορφα μαζί και από τότε κρατήσαμε επαφή. Στη συναυλία αυτή η Καίτη χάρισε τη φωνή της στον “Ζωντανό ουρανό”, ένα τραγούδι που από το πρώτο του άκουσμα εκείνη το ξεχώρισε και την ευχαριστώ. Ετσι σε λίγο καιρό ο “Ζωντανός ουρανός” θα κυκλοφορήσει με τη φωνή της Καίτης Γαρμπή σε μια μοναδική ερμηνεία».


ΘΑΝΟΣ ΜΑΚΡΟΓΑΜΒΡΑΚΗΣ
http://www.espressonews.gr



 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

pdf

Πίσω στην κορυφή της σελίδας

Grab this Widget