Κυριακή 24 Φεβρουαρίου 2013

Τον βρήκαν στη θάλασσα δεμένο σε τσουβάλι με πέτρες!

Η Έλλη Γκαϊτατζή γραμματέας του Φιλοζωικού Συλλόγου Αλεξανδρούπολης «Η Κιβωτός» μας πληροφόρησε για τον φριχτό βασανισμό, που υπέστη ο Ίωνας ο σκύλακος, που εντοπίστηκε στη θάλασσα κοντά στο νησί της Σαμοθράκης χτυπημένος βάναυσα. Υποθέταμε ότι τα τραύματα του ζώου έγιναν από ανθρώπινο χέρι και οι μαρτυρίες εκείνων που διέσωσαν το ζώο δείχνουν ότι και πάλι ανθρωπόμορφο κτήνος χτύπησε ανελέητα το ζώο το οποίο στη συνέχεια προσπάθησε να το πνίζει.

Η κα Γκαϊτατζή εξήγησε στο www.zoosos.gr: «Χτες παραλάβαμε τον σκύλο. Βρέθηκε τη Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου γύρω στις 16:00 μέσα στη θάλασσα δεμένος από το λαιμό και τα πόδια με ένα μέτρο περίπου μήκους σκοινί το οποίο στην άλλη άκρη ήταν δεμένο σε ένα τσουβάλι γεμάτο με πέτρες 2-3 μέτρα από την ακτή στην παραλία Μακρυλιές στο Λάκκωμα Σαμοθράκης.

Το τσουβάλι ήταν στον πάτο της θάλασσας και ο σκύλος προσπαθούσε να κρατηθεί στην επιφάνεια. Ο άνθρωπος, που τον είδε ειδοποίησε την Αστυνομία, που πήγε επιτόπου και κάλεσαν μετά το Λιμενικό μιας και ο σκύλος βρέθηκε σε περιοχή ευθύνης τους.


Φιλοξενήθηκε προσωρινά από κτηνίατρο του νησιού. Πήγαμε χθες στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης και τον παραλάβαμε από το καΐκι ενός ιδιώτη, τον οποίο ευχαριστούμε θερμά.

Το ζώο μεταφέρθηκε από το νησί με καΐκι επειδή δεν έχει καράβι αυτό το διάστημα γιατί επισκευάζεται.

Πιθανότατα χτυπήθηκε από άνθρωπο με μπαλτά και μετά προσπάθησε να τον ξεφορτωθεί. Το χτύπημα ήταν τόσο δυνατό που έσπασε το κρανίο του και ένα κομμάτι σ’ ένα σημείο λείπει. Από την πίεση πετάχτηκαν από τις κόχες... Το ένα του μάτι έχει νεκρωθεί και το άλλο δεν είναι σίγουρο, αν θα καταφέρει να σωθεί. Χρειάζεται φιλοξενία τουλάχιστον μέχρι να κλείσουν τα τραύματα του και υιοθεσία μόλις γίνει καλά… Είναι μικρόσωμος μόλις 13 κιλά και πολύ ήσυχος. Τον ονομάσαμε Ιωνά».
zoosos.gr


4 σχόλια:

  1. ΖΩΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Περιττό να πει κανείς οτι όλη η Ελλάδα περιμένει να βρεθεί κάποιος Σαμοθρακιώτης με φιλότιμο να δώσει επιτέλους πληροφορίες για το ΚΤΗΝΟΣ που έκανε αυτό το πράγμα. Είναι ΒΕΒΑΙΟ οτι τέτοια άτομα έχουν δώσει και στο παρελθόν παρόμοιες αφορμές. Ευελπιστούμε οτι οι κάτοικοι της Σαμοθράκης θα βοηθήσουν να βρεθεί αυτός που το κανε, γιατί πρέπει επιτέλους να σταματήσει αυτή η αποτροπιαστική συμπεριφορά των Ελλήνων απέναντι στα ζώα. Έχουμε γίνει ξανά και ξανά ρεζίλι διεθνώς. Πρέπει να σταματήσει τώρα και δυστυχώς θα σταματήσει μόνο έτσι. Δεν είναι τα λεφτά της επικύρηξης, είναι η συνολική μας προσπάθεια να κρατήσουμε μία ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ κοινωνία και να σταματήσουμε την αποκτήνωση μας. Σήμερα το ξέρουμε περισσότερο από ποτέ πόσο ανάγκη το έχουμε να εκπολιτιστούμε επιτέλους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κάθε χρόνο μαζεύω γατάκια δεμένα σε σακούλες από τον κάδο της Χώρας. Έκανα καταγγελία στην αστυνομία αλλά τίποτα... Πρόπερσι ενα παρόμοιο σκυλάκι σκοτώθηκε με χτύπημα στο κεφάλι λίγο πάνω από τον παλιό φούρνο. Οι Σαμοθρακίτες μισούν τα ζώα και κυρίως τα σκυλιά. Έχετε διαπιστώσει πόσο λίγα σκυλιά έχει το νησί? Έχω δει κεχαγιά να σκοτώνει σκύλο στην Άνω Μεριά για να μη του φάει τα κατσίκια. Άκουσ ότι θα γίνει μποϊκοτάζ εναντίον του νησιού, μήπως και οι υπέυθυνοι εντοπίσουν τους φονιάδες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. εμενα μου πιροβολισε πριν 3 χρονια ενας γειτονας το σκιλο μου ενα κινιγοσκλιλο11 μινον.δεν βρικα το πτομα αλλιος ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

pdf

Πίσω στην κορυφή της σελίδας

Grab this Widget