Τρίτη 5 Φεβρουαρίου 2013

Ο Μητροπολίτης μας στις Σπέτσες για τις εορτές των Τριών Σπετσιωτών Νεομαρτύρων

 
Το Σάββατο 2 Φεβρουαρίου ο Μητροπολίτης μας κ. Άνθιμος συνοδευόμενος από τον διακ. π. Χριστόδουλο, μετέβησαν στο νησί των Σπετσών, προσκεκλημένος του οικείου Μητροπολίτου Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης κ. Εφραίμ για τις εορτές των τριών Σπετσιωτών Νεομαρτύρων Νικολάου, Σταματίου και Ιωάννου που μαρτύρησαν το 1822 στην Χίο και η μνήμη του πανηγυρίζεται στις 3 Φεβρουαρίου.

Ο Μητροπολίτης μας, ύστερα από παράκληση του μητροπολίτου Ύδρας, μετέφερε και δώρισε στην Μητρόπολη Ύδρας τεμάχιο από τα ιερά λείψανα των Πέντε Νεομαρτύρων της Σαμοθράκης, Γεωργίου, Θεοδώρου, Μιχαήλ, Γεωργίου και Εμμανουήλ.

Το απόγευμα του Σαββάτου 2 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκε στον Ιερό Αγίου Νικολάου Σπετσών η υποδοχή των ιερών λειψάνων των Πέντε Νεομαρτύρων και ακολούθως τελέσθηκε ο Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Ζάμπιας κ. Ιωακείμ (του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας) και συγχοροστατούντων του Μητροπολίτου μας κ. Ανθίμου και του επιχωρίου Μητροπολίτου Ύδρας κ. Εφραίμ.

Την επομένη μέρα, Κυριακή 3 Φεβρουαρίου 2013, τελέσθηκε η Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία της οποίας προεξήρχε ο Μητροπολίτης μας κ. Άνθιμος και συνιερούργησαν οι Μητροπολίτες Ζάμπιας κ. Ιωακείμ και Ύδρας κ. Εφραίμ. Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Μητροπολίτης μας ωμίλησε επικαίρως στο πολυπληθές εκκλησίασμα.

Μετά τη Θεία Λειτουργία, ακολούθησε λιτανεία της εικόνας των τριών Σπετσιωτών νεομαρτύρων και των λειψάνων των 5 Σαμοθρακών Νεομαρτύρων στους δρόμους των Σπετσών.
http://www.imalex.gr

Πηγή-Φωτογραφίες: http://tora-i-pote.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

pdf

Πίσω στην κορυφή της σελίδας

Grab this Widget