Κυριακή, 31 Μαρτίου 2013

Προκαλεί προβλήματα στην υγεία μας η αλλαγή της ώρας

Την Κυριακή στις 3.00 τα ξημερώματα η ώρα άλλαξε και καλωσορίζουμε το καλοκαίρι.Τα ρολόγια

Έρευνα του Πανεπιστημίου της Αλαμπάμα αναφέρει πως μπορεί αυτή η μία ώρα να επηρεάσει αρνητικά τον οργανισμό και την υγεία μας.

Συγκεκριμένα, τις δύο πρώτες ημέρες μετά την αλλαγή αυξάνονται οι πιθανότητες εκδήλωσης καρδιακού επεισοδίου κατά 10%.
πάνε μία ώρα μπροστά, χάνοντας ουσιαστικά μία ώρα ύπνου.Η πρώτη Δευτέρα και Τρίτη μετά την αλλαγή ώρας είναι οι πιο επικίνδυνες για την εκδήλωση προβλημάτων καρδιάς αναφέρεται στην μελέτη, κάτι που δεν ισχύει τον Οκτώβριο όταν και πάλι αλλάζει η ώρα, με τον κίνδυνο εκδήλωσης καρδιακού επεισοδίου να μειώνεται κατά 10%.

Ο Δρ. Ξαϊογιόνκ Γιανγκ (Dr. Xiaoyong Yang), βοηθός καθηγητή Συγκριτικής Ιατρικής, Κυτταρικής και Μοριακής Φυσιολογίας στο Πανεπιστήμιο Γέιλ, θεωρεί ότι οποιαδήποτε διαταραχή των ρυθμών αυτών μπορεί να προκαλέσει ένα φάσμα ασθενειών (διαβήτη, παχυσαρκία, καρδιακές παθήσεις, γήρανση κ.ά.).

Επίσης, ο Γιονγκ Ζου (Yong Zhu), αναπληρωτής καθηγητής επιδημιολογίας και δημόσιας υγείας στο Γέιλ, υποστηρίζει σε σχετική έρευνά του ότι αυτή η μία ώρα αλλαγής, όταν αλλάζει το πρόγραμμα εργασίας ή ύπνου μπορεί να αυξήσει τις πιθανότητες εμφάνισης καρκίνου.

Πάντως και οι δύο συμφωνούν ότι αλλαγή της ώρας μπορεί να επηρεάσει σημαντικά μόνο εκείνους που υποφέρουν ήδη από παθήσεις όπως κατάθλιψη ή καρδιακά νοσήματα.

"Γενικά οι φυσιολογικοί άνθρωποι δεν αντιμετωπίζουν ιδιαίτερα προβλήματα. Σε δύο τρεις ημέρες ο οργανισμός προσαρμόζεται στην αλλαγή της ώρας αρκεί να μην διαταραχθεί σημαντικά το πρόγραμμα του ύπνου τους" προσθέτει ο Γιανγκ.
http://www.newsnow.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

pdf

Πίσω στην κορυφή της σελίδας

Grab this Widget