Τρίτη 8 Απριλίου 2014

ΤΕΤΑΡΤΗ 9 Απριλίου 2014 24ωρη ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ

Η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ καλούν τους εργαζόμενους, τους άνεργους και τους συνταξιούχους
στον κοινό αγώνα και στην απεργία των συνδικάτων την Τετάρτη 9 Απριλίου 2014.
Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι,
Κυβέρνηση-Ε.Ε. επιτίθενται ενιαία, με σφοδρότητα, σε όλο το λαό, σε όλους τους εργαζόμενους στον Ιδιωτικό και Δημόσιο Τομέα.
Καταργούν τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, καθιερώνουν μισθούς πείνας των 586 ευρώ μεικτά, εξασφαλίζουν πάμφθηνη εργατική δύναμη στο κεφάλαιο.

Με το νέο νόμο για την αξιολόγηση των Δημοσίων Υπαλλήλων προχωρούν άμεσα σε νέες διαθεσιμότητες και απολύσεις κι άλλων Δημοσίων Υπαλλήλων.
Με την εφαρμογή της αυτοαξιολόγησης στα σχολεία, που αποτελεί στρατηγική επιλογή της ΕΕ, επιδιώκουν να κατηγοριοποιήσουν τα σχολεία, τους εκπαιδευτικούς, τους μαθητές και τις οικογένειές τους διαμορφώνοντας μέσα από το σχολείο το φτηνό εργατικό δυναμικό που χρειάζονται τα μονοπώλια.
Ετοιμάζουν νέο ασφαλιστικό για να δουλεύουμε ως τον τάφο με συντάξεις πείνας. Γιατροί και φάρμακα γίνονται δυσεύρετα και πανάκριβα για το λαό ξεπουλώντας τη δημόσια υγεία στον ιδιωτικό τομέα.
Επιχειρούν να βάλουν στο γύψο κάθε λαϊκή κινητοποίηση και διαμαρτυρία απαγορεύοντας τις συγκεντρώσεις αλλά και «βάζοντας χέρι» στα συνδικάτα και την απεργία.
Συναδέλφισσες-Συνάδελφοι,
Πρέπει να καταλάβουμε όλοι μας ότι τα προβλήματα δεν είναι κλαδικά, αλλά απόρροια μιας γενικότερης πολιτικής που μας αγγίζουν όλους: δημοσίους υπαλλήλους, εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα, επαγγελματίες και επιχειρηματίες, άνεργους, συνταξιούχους. Στα πλαίσια της παγκοσμιοποίησης και με πρόσχημα την εξυγίανση και την ανάπτυξη προσπαθούν και περνούν ως τώρα μέτρα σε πολλές χώρες ταυτόχρονα με τα οποία καταργούν τα εργασιακά μας δικαιώματα, περιορίζουν τις κοινωνικές παροχές, εξαθλιώνουν τις ζωές μας, συνθλίβουν την ελπίδα μας για ένα καλύτερο αύριο.
Ο αγώνας σ’ αυτήν την πολιτική πρέπει να είναι μαζικός και ενωμένος μακριά από προσωπικές αγωνίες και διλήμματα, από παραταξιακές και όποιες άλλες αντιπαραθέσεις μπορεί να υπάρχουν. Οι πολιτικές αυτές που αφορούν το σύνολο του κόσμου είναι προφανές ότι αφορούν και το μέρος. Άρα σ’ αυτές τις πολιτικές πρέπει να αντιδρούμε και να λειτουργούμε και εμείς ως σύνολο και όχι μόνο ως μέρος.
Είναι χρέος μας να αγωνιστούμε και οφείλουμε να στείλουμε το μήνυμα σ’ αυτήν την πολιτική ότι ΕΜΕΙΣ είμαστε εδώ και μαχόμαστε μέχρι να ανατρέψουμε αυτή την πολιτική των μεγάλων συμφερόντων.

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΛΟΙΠΟΝ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΚΗΡΥΞΕΙ ΓΣΕΕ ΚΑΙ ΑΔΕΔΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ ΣΤΙΣ 9 ΑΠΡΙΛΙΟΥ
Όλοι μαζί
Την Τετάρτη 9 Απριλίου 2014
1Ο.30 π.μ. μπροστά στο Εργατικό Κέντρο Έβρου
Συμμετέχουμε στην

24ωρη ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

pdf

Πίσω στην κορυφή της σελίδας

Grab this Widget