Παρασκευή, 12 Σεπτεμβρίου 2014

Δελτίο τύπου για τον ΕΝΦΙΑ από την Κοινωνική Συμφωνία

Το θέατρο του παράλογου βιώνουν οι Έλληνες πολίτες αυτές τις μέρες . Η κυβέρνηση προσπαθεί να Γκίκα Χαρδούβελη  να αποποεί  τις ευθύνες  του λέγοντας:  «Δεν είναι δικός μου νόμος ο ΕΝΦΙΑ, δεν θα απολογηθώ για αυτόν»... Μ' αυτές τις ανεύθυνες δηλώσεις  αποπροσανατολίζουν τον λαό από τα βασικά προβλήματα του νόμου για τα οποία δεν επιθυμούν να γίνει συζήτηση :

μεταθέσει  τις ευθύνες  γύρω από τον ΕΝΦΙΑ, είτε σε λάθη  τεχνοκρατών είτε στο  "αντάρτικο "των κοινοβουλευτικών  ομάδων. Έτσι ακούσαμε τον Πρωθυπουργό να δηλώνει   στην ΔΕΘ « Όσοι το έκαναν …  έδωσαν ήδη ή θα δώσουν λόγο», και τον  Υπουργό Οικονομικών κ. 
Πρώτο, ο νόμος αυτός είναι ο πιο απεχθής μνημονιακός νόμος της συγκυβέρνησης καθότι, έχει ως αποτέλεσμα, τη δήμευση κάθε μικρής ακίνητης περιουσίας  χωρίς  προστασία της πρώτης κατοικίας αφού η αξία της  υπολογίζεται με βάση τις υπέρογκα πλασματικές αντικειμενικές αξίες που ισχύουν από το 2007 και δεν λαμβάνει υπόψη την μειωμένη λόγω κρίσης φοροδοτική ικανότητα των πολιτών.
Δεύτερο, ο νόμος αυτός ,όπως και άλλοι μνημονιακοί νόμοι επιβάλλονται από τους δανειστές και οδηγούν στην απώλεια της εθνικής και πολιτικής ανεξαρτησίας. Αξίζει να θυμίσουμε, ότι από την 17η Ιουλίου του 2013, η ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ με δελτίο τύπου της είχε καταγγείλει, ότι ο κώδικας φορολογικής διαδικασίας είχε επιβληθεί από την Τρόικα και συντάκτης του είναι ο Greeten Michielse – Tax Advisor του ΔΝΤ –και όχι η πολιτική  ηγεσία του Ελληνικού Υπουργείου Οικονομικών - ο οποίος έχει συντάξει αντίστοιχα φορολογικά νομοσχέδια για χώρες όπως το Πακιστάν, η Υεμένη, η  Συρία, η Αρμενία, η Τανζανία, η Λετονία κλπ.

Τα δάκρυα, η «επανάσταση»,  και το «πλύσιμο» των χεριών δεν ωφελούν . ... Γίνεται ολοφάνερο ότι μόνο μια λύση υπάρχει :  η προσφυγή στις εκλογές για ανατροπή της αδιέξοδης αυτής πολιτικής .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

pdf

Πίσω στην κορυφή της σελίδας

Grab this Widget