Δευτέρα, 29 Δεκεμβρίου 2014

Υλοποίηση και χειμερινού προγράμματος φιλοξενίας νεαρών ομογενών

Η απόφαση του Υφυπουργού Εξωτερικών Κυριάκου Γεροντόπουλου, για επέκταση των καλοκαιρινών προγραμμάτων φιλοξενίας ελληνόπουλων του εξωτερικού και την χειμερινή περίοδο, υλοποιείται τις επόμενες μέρες από την Γενική Γραμματεία Αποδήμου Ελληνισμού.
Συγκεκριμένα, διοργανώνεται από τις 3 μέχρι τις 13 Ιανουαρίου 2015 το
Πρόγραμμα φιλοξενίας- συνάντησης 30 νέων της διασποράς στην Ελλάδα, το οποίο ξαναρχίζει μετά από 5 χρόνια. Στο πρόγραμμα συμμετέχουν Ελληνόπουλα  από τις χώρες του Νοτίου Ημισφαιρίου, της Ωκεανίας, της Λατινικής Αμερικής καθώς και τη Νότια Αφρική.
Στόχος του προγράμματος είναι η ενίσχυση της εθνικής ταυτότητας των συμμετεχόντων και η γνωριμία τους με τη σύγχρονη Ελλάδα, καθώς και η σύσφιγξη των δεσμών τους με τη γενέτειρα. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει επισκέψεις σε ιστορικούς και αρχαιολογικούς χώρους καθώς και σε μουσεία. Ακόμα, επίσκεψη στο Προεδρικό Μέγαρο ,τη Βουλή των Ελλήνων και την ημέρα των Θεοφανίων περιήγηση στο Ναύπλιο. Θα πραγματοποιηθούν, επίσης, ομιλίες για την ελληνική Ιστορία και τον Πολιτισμό καθώς και διδασκαλία Ελληνικών παραδοσιακών χορών και τραγουδιών.
Ο κ.Γεροντόπουλος αναφερόμενος στην επανέναρξη του χειμερινού προγράμματος έπειτα από διακοπή πέντε χρόνων, τόνισε: «Κάνουμε πράξη αυτό που υποσχεθήκαμε από την πρώτη στιγμή. Ότι τα προγράμματα φιλοξενίας των ελληνόπουλων του εξωτερικού όχι μόνο θα ξαναρχίσουν, αλλά θα οργανωθούν σε νέες βάσεις. Μετά τα δυο καλοκαιρινά προγράμματα που είχαν απόλυτη επιτυχία, τώρα θα φιλοξενήσουμε νεαρούς ομογενείς μας ηλικίας 15 έως 17 ετών από τις περιοχές που είναι κλειστά τα σχολεία, προκειμένου να γνωρίσουν την πατρίδα των γονιών και των παππούδων τους και να επιστρέψουν στους τόπους κατοικίας τους έχοντας κλείσει μέσα στην ψυχή τους την Ελλάδα».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

pdf

Πίσω στην κορυφή της σελίδας

Grab this Widget