Τρίτη 27 Ιανουαρίου 2015

Η... ξεχωριστή (εκλογικά) Σαμοθράκη

Σαν να είναι “βγαλμένη” από άλλο νομό, η Σαμοθράκη έκανε την απόλυτη διαφορά στις εκλογές της
25ης Ιανουαρίου 2015, καθώς τα αποτελέσματα στο νησί είναι τα μόνα που ξεφεύγουν αισθητά από το“μοντέλο” που για μία ακόμα φορά “φόρεσε” ο γαλάζιος νομός Έβρου.

Πολύ πιο κοντά στο κλίμα που επικράτησε στην υπόλοιπη χώρα, ο νησιωτικός δήμος Σαμοθράκης-πιθανόν λόγω του θαλασσινού αέρα-ήταν ο μόνος μεταξύ των πέντε δήμων του Έβρου που έδωσε πρωτιά στον ΣΥΡΙΖΑ, με ποσοστό 33,74%!



Ο ΣΥΡΙΖΑ είδε στη Σαμοθράκη τα ποσοστά του να αυξάνονται (σε σχέση με τις εκλογές του 2012) περισσότερο από όλους τους άλλους δήμους, αφού ανέβηκε κατά 13,21 μονάδες.

Αντίστοιχα, είναι ο μόνος δήμος του Έβρου όπου η Νέα Δημοκρατία, με το 28,57% που συγκέντρωσε, είχε τις μεγαλύτερες απώλειες, της τάξης του 6,76%.

Τρίτο αξιοσημείωτο εύρημα των αποτελεσμάτων στο νησί είναι η τρίτη θέση, καθώς σε αυτήν οι κάτοικοι της Σαμοθράκης “τοποθέτησαν” με την ψήφο τους το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών του Γιώργου Παπανδρέου και όχι τη Χρυσή Αυγή. Είναι πασιφανές ότι η υποψηφιότητα του Γιώργου Χανού, πρώην δημάρχου Σαμοθράκης, χάρισε στο Κίνημα του Γιώργου Παπανδρέου το εξαιρετικά υψηλό ποσοστό του 13,36% και είναι αμφίβολο εάν είδε άλλη περιοχή της χώρας τόσο “ψηλά” το ΚΙΔΗΣΟ. Αυτό, βέβαια, είχε ως συνέπεια την “πτώση”...χωρίς αλεξίπτωτο για το ΠΑΣΟΚ, το οποίο καταβαραθρώθηκε στο 3,76%, καταγράφοντας απώλειες της τάξης του 15,59%!

Τέταρτη διαφορά του δήμου Σαμοθράκης από τους άλλους τέσσερις δήμους του Έβρου είναι ότι είναι ο μόνος όπου το ΚΚΕ σημείωσε πτώση (-0,61%). Σε όλους τους άλλους δήμους του νομού το ΚΚΕ ενίσχυσε τα ποσοστά του, έστω και ελαφρά.
http://e-vertigo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

pdf

Πίσω στην κορυφή της σελίδας

Grab this Widget