Τρίτη, 17 Φεβρουαρίου 2015

Επιμελητήριο Έβρου: 'Διοργανώστε τη σχολική σας εκδρομή στη Σαμοθράκη.'

Nα επιλέξουν τη  Σαμοθράκη ως προορισμό για τις εκδρομές τους καλεί με επιστολή του και φέτος
το Επιμελητήριο Έβρου, το οποίο απηύθυνε "πρόσκληση" σε όλους του μαθητές μέσω επιστολής που απέστειλε στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Έβρου.

Στην επιστολή επισημαίνεται η επιτυχία του περσινού ανάλογου επιχειρήματος και  τονίζονται οι λόγοι για τους οποίους αξίζει κανείς να επιλέξει το νησί για να πραγματοποιήσει τη σχολική του εκδρομή.

Η επιστολή είναι η εξής:


"Μετά το κατά γενική ομολογία επιτυχημένο πρώτο εγχείρημα της εκστρατείας επίσκεψης στο νησί της Σαμοθράκης μαθητών γυμνασίων και λυκείων του νομού Έβρου, η προσπάθεια όλων των εμπλεκομένων συνεχίζεται και φέτος.

Το Επιμελητήριο Έβρου, σε συνεργασία με τον Σύλλογο Επαγγελματιών και Ξενοδόχων του νησιού, θέτουν εκ νέου το προσκλητήριο στους μαθητές δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του νομού προκειμένου να επισκεφτούν και να γνωρίσουν από κοντά το νησί της Νίκης της Σαμοθράκης, στα πλαίσια του θεσμού των μαθητικών εκδρομών.

Το νησί της Σαμοθράκης διαθέτει μοναδική φυσική ομορφιά, ανεξάντλητο ιστορικό και αρχαιολογικό πλούτο, ο οποίος, ως γνωστόν, αποτελεί πόλο έλξης για επισκέπτες απ’ όλο τον κόσμο και ενδείκνυται για μονοήμερες και ολιγοήμερες αποδράσεις για την μαθητιώσα νεολαία.

Το περσινό εγχείρημα ανέδειξε, εκτός των άλλων, έναν ιδανικό κοντινό προορισμό για μαθητικές εκδρομές, ενώ ωφέλησε τα μέγιστα την τοπική οικονομία του νησιού σε μη τουριστικές περιόδους, εξέλιξη που και φέτος επιδιώκεται, καθώς οι ωφέλειες για το σύνολο της οικονομίας του νομού θα είναι πολλαπλές και ευεργετικές.

Στην επιτυχία της πρώτης προσπάθειας συνέβαλλαν όλοι οι εμπλεκόμενοι, καθώς επιδείχθηκε υπευθυνότητα, σύνεση και αυξημένη διάθεση τοπικής προσφοράς (π.χ. ελκυστικές τιμές σε ξενοδοχεία και ακτοπλοϊκά εισιτήρια).

Στην προσπάθεια αυτή η συμβολή σας ως Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Έβρου κρίνεται καθοριστική προκειμένου το νησί της Νίκης της Σαμοθράκης να υποδεχτεί και φέτος τους μαθητές προσφέροντας τους όμορφες στιγμές και αναμνήσεις για όλη τους την ζωή."

 http://www.e-evros.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

pdf

Πίσω στην κορυφή της σελίδας

Grab this Widget