Τετάρτη, 18 Φεβρουαρίου 2015

ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΝΤΑΞΗΣ ΜΕΛΕΤΗΣ ΛΙΜΕΝΑ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗΣ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ

Με την υπ'αριθμ: 25/  23-1-2015 απόφαση του Υπουργού Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας
εγκρίνεται η ένταξη στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων ΠΔΕ 2015  μελέτη με τίτλο Λιμάνι Σαμοθράκης προϋπολογισμού 500.000,00.
Η έγκριση αυτή εξασφαλίζει την υλοποίηση όλων των απαραίτητων μελετών, δηλαδή  τη σύνταξη Αναπτυξιακού Προγράμματος με την μορφή Πλαισίων Έργων Ανάπτυξης Λιμένα ΠΕΑΛ και τις αντίστοιχες περιβαλλοντικές μελέτες που απαιτούνται όπως επίσης και μελέτες μελλοντικών επεκτάσεων του λιμένα. Ξεπερνώντας αυτόν τον ύφαλο ανοίγει ο δρόμος προκειμένου να λυθεί οριστικά τόσο το θέμα της νομιμοποίησης των αυθαίρετων λιμενικών εγκαταστάσεων όσο και της ωρίμανσης μελέτης για την υλοποίηση έργου επέκτασης του Λιμένα Καμαριώτισσας στην τρέχουσα προγραμματική περίοδο 2014-2020.
Ο Δήμος Σαμοθράκης εκφράζει την απόλυτη ικανοποίηση του από την εν λόγω εξέλιξη που ήρθε να επιβεβαιώσει την αποτελεσματικότητα της συνεργασίας του Δήμου με τον ΟΛΑ και την εκπλήρωση των δεσμεύσεων του Υπουργού κου Μ. Χρυσοχοϊδη που ανέλαβε τόσο κατά την τελευταία του επίσκεψη στο νησί (11/10/2014) αλλά και τις εξαγγελίες του στην Αλεξανδρούπολη (21/11/2014). 
Μέλημα του Δήμου είναι να εδραιώσει μια καλή συνεργασία και με τη νέα ηγεσία του Υπουργείου και να μεταφέρει και σε αυτή την αναγκαιότητα επέκτασης του Λιμένα Καμαριώτισσας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

pdf

Πίσω στην κορυφή της σελίδας

Grab this Widget