Τρίτη 17 Μαρτίου 2015

Εκδήλωση προς τιμήν της Θρακιώτισσας ηρωίδας Δόμνας Βισβίζη

Πολιτιστική - εκπαιδευτική δράση προς τιμήν της Θρακιώτισσας ηρωίδας Δόμνας Βισβίζη διοργανώνει η Π.Α.Μ.Θ. - Περιφερειακή Ενότητα Έβρου στον ισόγειο χώρο του Νομαρχείου Αλεξανδρούπολης, το Σάββατο, 21 Μαρτίου 2015, και ώρα 7μ.μ.
Μέσα στο ευρύτερο πρόγραμμα της Δ/νσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας με τη θεματική «Γνωρίζω τον τόπο μου και την ιστορία
του», η Π.Ε. Έβρου, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, σε συνεργασία με το Σύλλογο «Ελληνομουσείον Αίνου», διοργανώνει έκθεση αρχειακού υλικού, Αινίτικων παραδοσιακών στολών και προβολή ντοκιμαντέρ. Η εκδήλωση των εγκαινίων θα πλαισιωθεί καλλιτεχνικά από την παραδοσιακή χορωδία και ορχήστρα του Συλλόγου «Αρχείο Μουσικολαογραφικής Παράδοσης ΧΡΟΝΗΣ ΑΗΔΟΝΙΔΗΣ», το 3ο Γυμνάσιο Αλεξανδρούπολης «Δόμνα Βισβίζη» και το 20ο Ολοήμερο Νηπιαγωγείο Αλεξανδρούπολης.
Η έκθεση θα παραμείνει ανοιχτή στις 23, 24, 26 & 27 Μαρτίου 2015 κατά τις πρωινές ώρες, για τα σχολεία που έχουν δηλώσει συμμετοχή να ξεναγηθούν σε αυτήν.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ
Σάββατο, 21 Μαρτίου 2015, Νομαρχείο Αλεξανδρούπολης, 7μ.μ.

  • Χαιρετισμός Αντιπεριφερειάρχη Έβρου κ. Πέτροβιτς Δημητρίου
  • Χαιρετισμός Προϊσταμένης Δ/νσης Δημόσιας Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας κ. Κοσμαδάκη Ευαγγελίας
  • Χαιρετισμός της Προέδρου του Συλλόγου «Ελληνομουσείον Αίνου» κ. Κλαδαρά Στέλλας. Παρουσίαση της έκθεσης
  • Παρουσίαση παραδοσιακών τραγουδιών της Αίνου και της ευρύτερης περιοχής της Ανατολικής Θράκης από την παραδοσιακή χορωδία και ορχήστρα του Συλλόγου «Αρχείο Μουσικολαογραφικής Παράδοσης ΧΡΟΝΗΣ ΑΗΔΟΝΙΔΗΣ»
  • Παρουσίαση δρώμενου βασισμένου στα εκπαιδευτικά προγράμματα «Από τη Νίκη στη …Δόμνα» του 3ου Γυμνασίου Αλεξανδρούπολης «Δόμνα Βισβίζη» και «Με τη Δόμνα Βισβίζη από την Αίνο ένα ταξίδι στο χρόνο πηγαίνω» του 20ου Ολοήμερου Νηπιαγωγείου Αλεξανδρούπολης
  • Προβολή ντοκιμαντέρ για τη Δόμνα Βισβίζη
  • Λήξη εκδήλωσης



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

pdf

Πίσω στην κορυφή της σελίδας

Grab this Widget