Κυριακή 22 Μαρτίου 2015

Ανακοίνωση για Σαμοθράκη από την ΕΠΛΣ Θράκης

Αυτή η ανάρτηση προέρχεται από: limenikadromena.blogspot.com

ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΘΡΑΚΗΣ


Αλεξανδρούπολη 20-03-2015

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η Ένωση μας έχει θέσει ως άμεση προτεραιότητα, την εξομάλυνση-επίλυση, το δυνατόν ταχύτερα, των προβλημάτων που έχουν ανακύψει από την Ανασυγκρότηση του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ και ιδιαίτερα των Υπηρεσιών της ΘΡΑΚΗΣ.
Η πίεση που δέχεται αυτή η εξαιρετικής γεωστρατηγικής σημασίας περιοχή και εν όψει της επικείμενης θερινής περιόδου (περίοδο κατά την οποία τα προβλήματα κατά κανόνα οξύνονται) έχει φτάσει σε δυσεπίλυτα επίπεδα. Λόγω της επικρατούσας κατάστασης η ΕΠΛΣ ΘΡΑΚΗΣ δεσμεύεται όπως εξαντλήσει όλα τα διαθέσιμα μέσα για την προβολή των δημιουργηθέντων προβλημάτων και να επιτείνει το μέγιστο των προσπαθειών της σε κάθε διαφαινόμενη ελπίδα για την επίλυσής τους.

Το πραγματικό αδιέξοδο στο οποίο έχει επέλθει μέσω των συνεχώς αναδυόμενων προβλημάτων που αντιμετωπίζει το Α΄ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗΣ είναι γνωστό σε όλους μας, μένει λοιπόν κάποιος να δώσει μια ουσιαστική-λογική και πραγματοποιήσιμη λύση στην απελπισία που αντιμετωπίζουν οι εκεί υπηρετούντες συνάδελφοί, έτσι ώστε το βορειότερο νησί και στυλοβάτης των θαλάσσιων συνόρων της χώρας, να πάρει την θέση που του αρμόζει και να μην αντιμετωπίζεται με απαξίωση.

Ως μόνη αποδεκτή και άμεσα λειτουργική λύση προκρίνεται η αναβάθμιση του Α΄Λ/Τ Σαμοθράκης σε αυτόνομη Λιμενική Αρχή (Λιμεναρχείο ή Υπολιμεναρχείο) και η παράλληλη υπαγωγή του στο άρθρο 56 του Ν. 4310 (ΦΕΚ: 258 Β’) «περί ενίσχυσης της οργανικής δύναμης των Λιμενικών Αρχών» μέσω 24μηνων αποσπάσεων, αίτημα το οποίο θα αποτελέσει το πρωταρχικό μέλημα της Ένωσής μας.

Το προσεχές χρονικό διάστημα μέλη του Δ.Σ θα έχουν κατ ιδίαν συναντήσεις με Φορείς της Θράκης καθώς και με την Πολιτική και Στρατιωτική ηγεσία του Υπουργείου μας, για την άμεση δρομολόγηση της αντιμετώπισης των ανωτέρω προβλημάτων που βιώνουν κυρίως οι εκεί υπηρετούντες συνάδελφοί μας.
                                                           
                                                                Για το Δ.Σ.
                         
                          Ο Πρόεδρος                                          Ο Γενικός Γραμματέας

                      ΖΗΣΙΔΗΣ Αθανάσιος                                    ΣΛΑΝΚΙΔΗΣ Βασίλειος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

pdf

Πίσω στην κορυφή της σελίδας

Grab this Widget