Πέμπτη 26 Μαρτίου 2015

«Έντονη Διαμαρτυρία»




Την έντονη διαμαρτυρία τους εκφράζουν οι Εθελοντές Αιμοδότες, με στόχο την Άμεση λειτουργία των υπηρεσιών αιμοληψίας στις καθημερινές ημέρες
και τις απογευματινές ώρες σε όλα τα νοσοκομεία της χώρας μας, ιδιαίτερα στο δύο νοσοκομεία του απομονωμένου εγκαταλελειμμένου ακριτικού Έβρου,Διδυμοτείχου  και  Αλεξανδρούπολης.
Την αγανάκτησή τους εκφράζουν και όλοι οι πολίτες, όταν επιβάλλεται, σε
έκτακτες περιστάσεις να αιμοδοτήσουν και βρίσκουν τις υπηρεσίες αιμοληψίας κλειστές τις απογευματινές ώρες. (εκτός Σαββάτου και Κυριακής)

Παρακαλούμε θερμά για δικέ σας ενέργειες με σκοπό την λύση του προβλήματος που αφορά άμεσα όλους τους ασθενείς συνανθρώπους μας οι οποίοι ταλαιπωρούνται και  εξαιτίας της έλλειψης αίματος .

Ενημέρωση : όπως είναι γνωστό από το 2013 σταδιακά μειώνεται ο αριθμός των εισαγόμενων (30.000)  μονάδων αίματος και στο 2015 θα σταματήσει,σύμφωνα με πληροφορίες.
 Είναι αυτονόητο ότι η μεγάλη έλλειψη αίματος θα επηρεάσει αρνητικά την ποιότητα της προσφερόμενης υγείας, ιδιαίτερα προς τους πολυμεταγγιζόμενους ασθενείς σε όλα τα νοσοκομεία.
Για όλους αυτούς τους λόγους πιστεύουμε ότι δεν υπάρχει πλέον χρόνος να ολιγωρούμε. Επιβάλλεται να καταστίσουμε την χώρα μας αυτάρκη με Εθελοντικό ασφαλές αίμα και παράγωγα.

Διαπιστώσεις :                 Περί  Εθελοντικής  Αιμοδοσίας 
και της αδιαφορίας των ανθρώπων για προσφορά .

·    Όλοι συμφωνούν με την Εθελοντική  Αιμοδοσίας,   αλλά δεν  γίνονται, Τακτικοί Εθελοντές Αιμοδότες.
·    Όλοι επιθυμούν να υπάρχουν μονάδες αίματος, αλλά οι ίδιοι δεν θέλουν να δώσουν.
·    Όλοι στενοχωριούνται όταν οι πολυμεταγγιζόμενοι ασθενείς ταλαιπωρούνται από την έλλειψη αίματος, αλλά δεν εννοούν να βοηθήσουν .
·    Όλοι ντρέπονται για την εισαγωγή αίματος που υποχρεούται η χώρα μας, αλλά δεν συμμετέχουν στην λύση του προβλήματος.
·    Όλοι θέλουν δωρεάν την παροχή αίματος στις επεμβάσεις τους, αλλά δεν προέβλεψαν για την ύπαρξή του.
·    Όλοι επιθυμούν η νέα γενιά να είναι ενημερωμένη για την εθελοντική Αιμοδοσία,  αλλά δεν λένε στα παιδιά τους να γίνουν Τακτικοί Εθελοντές  Αιμοδότες.
·    Όλοι γνωρίζουν ότι κάθε Σάββατο η κινητή μονάδα βρίσκεται μπροστά στο δημαρχείο, αλλά μόνο λίγοι προσφέρουν αίμα για τον άγνωστο πάσχοντα συνάνθρωπο .
·     Όλοι γνωρίζουν ότι το αίμα μόνο ο ανθρώπινος οργανισμός  το παράγει, αλλά το κρατούν για τον εαυτό τους.    

Την  απόλυτη ευθύνη, έχουν οι υπεύθυνοι που αποφασίζουν για την υγεία του Άλλου.

Για το Δ.Σ.
Αναστάσιος Κοντακίδης                    Γεώργιος Δερμεντζόγλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

pdf

Πίσω στην κορυφή της σελίδας

Grab this Widget