Πέμπτη 12 Μαρτίου 2015

Αίτημα Χορήγησης Προτεραιότητας Δεξαμενισμού του Ε/Γ – Ο/Γ ΣΑΟΣ ΙΙ

ΑΓΙΟΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ ΝΑΥΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ

ΚΑΜΑΡΙΩΤΙΣΣΑ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗΣ
 
Γραφείο Αλεξ/πολης: Αίνου 9
Τηλέφωνο : +30 25510 83911 Fax: +30 25510 33028 E-mail: info@saos.gr


Αλεξανδρούπολη, 12.03.2015

Προς:                    ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΛΙΜΕΝΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ Α.Ε.

Υπόψη:                                Αναπληρωτή Διευθύνοντος Συμβούλου κ. Παναγιώτη Πετρουλή

Κοιν:                      1. Υπουργό Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας & Τουρισμού, κ. Γιώργο Σταθάκη
                                2. Αναπληρωτή Υπουργό Ναυτιλίας, κ. Θοδωρή Δρίτσα
                                3. Βουλευτές Νομού Έβρου:
                                α) κα. Αναστασία Γκαρά
                                β) κ. Δημήτριο Ρίζο
                                γ) κ. Αναστάσιο Δημοσχάκη
                                4. Δήμαρχο Σαμοθράκης, κ. Αθανάσιο Βίτσα
                                5. Δήμαρχο Αλεξανδρούπολης, κ. Ευάγγελό Λαμπάκη
                                6. Κεντρικό Λιμεναρχείο Αλεξανδρούπολης
                                7. Οργανισμό Λιμένος Πειραιώς - Τμήμα Δεξαμενών – κα. Αθανάσογλου
                                8. Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης

Θέμα:                    Αίτημα Χορήγησης Προτεραιότητας Δεξαμενισμού του Ε/Γ – Ο/Γ ΣΑΟΣ ΙΙ Ν.Π. 10599, από 17.03.2015 έως και 19.03.2015 στη Μεγάλη Μόνιμη Δεξαμενή του Ο.Λ.Π.


Σχετ:                     α. Η από 04.02.2015 Αίτηση της Άγιος Ευστάθιος Ν.Ε. προς το Τμήμα Δεξαμενών του Ο.Λ.Π. Α.Ε.
                                β. Το από 191437/02-15 Έντυπο Σήμα της Δ.Θ.Σ. Β΄ περί Ακινησίας & Τροποποίησης Δρομολογίων Ε/Γ – Ο/Γ ΣΑΟΣ ΙΙ Ν.Π. 10599.
                                γ. Το από 06.03.2015 Πρόγραμμα Δεξαμενών του Ο.Λ.Π. Α.Ε. (www.olp.gr)
δ. Το από 09.03.2015 Αίτημα της Άγιος Ευστάθιος Ν.Ε. προς τη Δ.Θ.Σ. Β΄ περί Αναβολής Ακινησίας & εκ νέου Τροποποίησης Δρομολογίων Ε/Γ – Ο/Γ ΣΑΟΣ ΙΙ.
ε. Το από 091800/03-15 Έντυπο Σήμα της Δ.Θ.Σ. Β΄ περί Ακινησίας & Τροποποίησης Δρομολογίων Ε/Γ – Ο/Γ ΣΑΟΣ ΙΙ Ν.Π. 10599.

Κύριοι,

                Με έκπληξη και χωρίς καμία εκ μέρους σας προγενέστερη ειδοποίηση, πληροφορηθήκαμε σήμερα μέσω τρίτων ενδιαφερομένων πως επίκειται και νέα τροποποίηση του Προγράμματος της Μεγάλης Δεξαμενής σας, η οποία θα έχει ως αποτέλεσμα την εκ νέου, δεύτερη στη σειρά, αναβολή του δεξαμενισμού του Ε/Γ – Ο/Γ ΣΑΟΣ ΙΙ από την 17η Μαρτίου 2015 (βλ. Σχετ. γ) για την 21η  Μαρτίου 2015.

                Με τον παρόν αιτούμαστε την χορήγηση προτεραιότητας δεξαμενισμού του ως άνω πλοίου για τη χρονική περίοδο από την 17η Μαρτίου 2015 έως και την 19η  Μαρτίου 2015 για τους κάτωθι κατεπείγοντες λόγους:

1.        Το Ε/Γ – Ο/Γ ΣΑΟΣ ΙΙ Ν.Π. 10599 είναι το μοναδικό πλοίο που εξυπηρετεί τη δρομολογιακή γραμμή Αλεξανδρούπολη – Σαμοθράκη, σύμφωνα με την υπ’ αριθμ. 3328.1.8.17/01/--/2011 Σύμβαση Ανάθεσης Δημόσιας Υπηρεσίας. Δυνατότητα αντικατάστασης αυτού με έτερο πλοίο δεν υφίσταται. Ταυτόχρονα αποτελεί και το μοναδικό μέσο σύνδεσης της ακριτικής Σαμοθράκης με την λοιπή Ελλάδα.
2.        Η απουσία βασικών υποδομών από το νησί της Σαμοθράκης (Νοσοκομείο, Ιατροί όλων των ειδικοτήτων, Δικαστήριο, Δημόσιες Υπηρεσίες κ.λ.π.) καθιστούν το εν λόγω πλοίο το καθημερινό μέσο εξυπηρέτησης των κατοίκων του νησιού. Οι επανειλημμένες τροποποιήσεις των δρομολογίων του μοναδικού αυτού μέσου εξυπηρέτησης καταστρέφουν τον κοινωνικό ιστό του νησιού και δημιουργούν την εντύπωση του εμπαιγμού της πλοιοκτήτριας προς το επιβατικό κοινό. Ως αποτέλεσμα η εταιρεία μας γίνεται αποδέκτης τηλεφωνημάτων αγανάκτησης και αρνητικών σχολίων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
3.       Η εταιρεία μας σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται στο ανωτέρω δ σχετικό, του οποίου λάβατε γνώση, υποχρεώθηκε, βάσει του ανωτέρω γ σχετικού, να αιτηθεί την 09.03.2015, προς τη Διεύθυνση Θαλασσίων Συγκοινωνιών, αφενός μεν την αναβολή της ακινησίας του πλοίου από το αρχικά εγκριθέν χρονικό διάστημα 13-15 Μαρτίου, για το νέο χρονικό διάστημα 17-19 Μαρτίου, αφετέρου δε την εκ νέου τροποποίηση των δρομολογίων του πλοίου για τις εβδομάδες πριν και μετά την ακινησία του πλοίου. Η συγκεκριμένη αίτηση εγκρίθηκε με το ανωτέρω ε σχετικό, το οποίο προϋποθέτει την έγκαιρη και ευρεία ενημέρωση του επιβατικού κοινού με μέριμνα της πλοιοκτήτριας, με ό,τι αυτό συνεπάγεται σχετικά με τα δικαιώματα των επιβατών που έχουν προμηθευτεί εισιτήρια για τα τροποποιηθέντα δρομολόγια.

Συνημμένα σας υποβάλλουμε τα ανωτέρω β & ε σχετικά προς επιβεβαίωση των προαναφερθέντων.

Για την Αγ. Ευστάθιος Ν.Ε.,

Μαρία Μανούση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

pdf

Πίσω στην κορυφή της σελίδας

Grab this Widget