Παρασκευή 1 Μαΐου 2015

Σύσκεψη ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. στη Σαμοθράκη

Το ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ., στο πλαίσιο υλοποίησης της πολιτικής του Υπουργείου Υγείας και προκειμένου να αντιμετωπισθεί υγειονομικά η εντόνως αυξημένη εισροή ατόμων χωρίς νομιμοποιητικά έγγραφα που λαμβάνει χώρα το τελευταίο διάστημα στις πύλες εισόδου της χώρας (Βόρειο Αιγαίο, Νότιο Αιγαίο, Έβρος, Κρήτη) και έχοντας ως σκοπό τη θωράκιση της Δημόσιας Υγείας και παράλληλα την επαρκή υγειονομική κάλυψη των νεοεισερχόμενων ατόμων, πραγματοποίησε σύσκεψη στη Σαμοθράκη την Τετάρτη 29 Απριλίου στο Δήμο Σαμοθράκης.
Παρόντες στη σύσκεψη ήταν ο Διοικητής της 4ης ΔΥΠΕ κ. Στρατής Πλωμαρίτης, ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. Ομότιμος Καθηγητής Χειρουργικής κ. Αθανάσιος Γιαννόπουλος, ο Ιατρός του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. κ. Λάζαρος Κωστόπουλος και ο υπεύθυνος του Γραφείου Διεκπεραίωσης Ειδικών Θεμάτων Οικονομίας και Διοίκησης ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. κ. Γεώργιος Αναστόπουλος. Στη σύσκεψη στην οποία παρευρέθηκαν εκτός του Δημάρχου Σαμοθράκης οι εμπλεκόμενοι τοπικοί φορείς, Αστυνομικό Τμήμα, Λιμενικό Τμήμα και Κέντρο Υγείας, παρουσιάστηκε η κατάσταση στη Σαμοθράκη ενώ από πλευράς ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. υπήρξε η διαβεβαίωση ότι  δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας αναφορικά με μεταδιδόμενα νοσήματα καθώς το ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ.  παρακολουθεί την υγειονομική κατάσταση των μετακινούμενων ατόμων και γνωρίζει καλά την διάδοση των ασθενειών ανά χώρα προέλευσης.
Επίσης τονίστηκε ότι το ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ.  θα   προμηθεύσει το Λιμενικό Τμήμα Σαμοθράκης με είδη πρώτης ανάγκης για την κάλυψη των αναγκών της σύντομης παραμονής των λαθρομεταναστών- προσφύγων στο νησί, ενώ σχεδιάζει και την παρουσία μόνιμου ιατρού και νοσηλευτή για την υγειονομική κάλυψη τους.
Τέλος αναφέρθηκε ότι στα πλαίσια της πολιτικής του φορέα στον τομέα της πρόληψης προγραμματίζει την ετήσια παρουσία στη Σαμοθράκη Κινητής Μονάδας για έλεγχο πρόληψης καρκίνου του μαστού. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

pdf

Πίσω στην κορυφή της σελίδας

Grab this Widget