Δευτέρα, 4 Μαΐου 2015

ΕΚΘΕΣΗ ΜΕ ΘΕΜΑ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΗΣ ΑΚΡΟΠΟΛΗΣ «Σαμοθράκη, τα Μυστήρια των Μεγάλων Θεών»

Μια ξεχωριστή έκθεση για τη Σαμοθράκη με τίτλο 
«Σαμοθράκη, τα Μυστήρια των Μεγάλων Θεών»  θα πραγματοποιηθεί μεταξύ 20 Ιουνίου και 30 Σεπτεμβρίου 2015 στο Μουσείο της Ακρόπολης.

Η έκθεση, που συνδιοργανώνεται από το Μουσείο Ακρόπολης και τις Εφορείες Αρχαιοτήτων Έβρου και Ροδόπης, θα φέρει στην Αθήνα 262 αρχαία έργα από το Αρχαιολογικό Μουσείο της Σαμοθράκης, το οποίο ανακαινίζεται, ενώ παράλληλα ετοιμάζεται η επανέκθεσή του. Μάλιστα, τα έργα θα ταξιδέψουν αρκετά νωρίτερα από την έναρξη της έκθεσης ώστε να συντηρηθούν στο αθηναϊκό μουσείο. 
            
            «Ο ουσιαστικός λόγος της έκθεσης είναι να εμπλουτιστεί η γνώση των επισκεπτών, καθώς θα προσφέρει επιπλέον πληροφόρηση για την κλασική αρχαιότητα, τη λατρεία των Ολυμπίων θεών, καθώς και για τα Μυστήρια της Σαμοθράκης, μια λιγότερο γνωστή πτυχή στο ευρύ κοινό» ανέφερε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του Μουσείου Ακρόπολης, καθηγητής Δημήτρης Παντερμαλής, στην πρόσφατη συνεδρίαση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου, όπου παρουσιάστηκαν τα εκθέματα και το σκεπτικό του αφιερώματος. 
           


1 σχόλιο:

  1. Ζούμε στη Σαμοθράκη τον τελευταίο χρόνο και είμαστε πραγματικά ενθουσιασμένοι απο την ομορφιά αυτού του τόπου !!! Ένα τόσο μικρό νησί που κρύβει απίστευτες ομορφιές και πολιτισμό που κανεις δε θα μπορούσε να φανταστεί !!! Μπράβο για τη διοργάνωση της έκθεσης!!! Αξίζει κάθε Έλληνας αλλα και ξένος τουρίστας να επισκεφτεί την έκθεση αλλα και το παρθένο νησί της Σαμοθράκης!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

pdf

Πίσω στην κορυφή της σελίδας

Grab this Widget