Σάββατο 27 Ιουνίου 2015

Ο Αρχιεπίσκοπος στα εγκαίνια έκθεσης για την Σαμοθράκη (ΦΩΤΟ)

Παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου και του Σεβ. Μητροπολίτου Αλεξανδρουπόλεως κ. Ανθίμου, πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της έκθεσης «Σαμοθράκη. Τα μυστήρια των μεγάλων θεών» στο Μουσείο της Ακρόπολης.
Η έκθεση συνδιοργανώνεται από το Μουσείο της Ακρόπολης και τις Εφορείες Αρχαιοτήτων Έβρου και Ροδόπης.
Στην έκθεση συμμετείχαν ο Δήμαρχος Σαμοθράκης κ. Βίτσας, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ κ. Κωσταράκος, Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και της Νέας Δημοκρατίας, πρώην Υπουργοί και πλήθος κόσμου.
Να αναφερθεί ότι 262 έργα από το Αρχαιολογικό Μουσείο της Σαμοθράκης έχουν μεταφερθεί στο Μουσείο της Ακρόπολης όπου και θα εκτεθούν από 20 Ιουνίου έως 30 Σεπτεμβρίου 2015.
Σκοπός της εκδήλωσης είναι να προβληθεί η τοπική γαστρονομία η οποία σε συνδυασμό με την παρουσίαση της πολιτιστικής κληρονομιάς αλλά και της σύγχρονης Σαμοθράκης θα «μεταφέρει» τον επισκέπτη στην πατρίδα της Νίκης.
Κατά τη διάρκεια των εγκαινίων προβλήθηκε σε πρώτη προβολή το ντοκιμαντέρ »ΣΑΜΟΘΡΑΚΗ» που φέρει τη σφραγίδα του Κώστα Γαβρά, σε σκηνοθεσία Αγγελικής Αριστομενοπούλου και παραγωγή της «White Room» σε συνεργασία με το Centre Culturel Hellenique.
Πατήστε στον παρακάτω σύνδεσμο για να δείτε όλες τις φωτογραφίες http://romfea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

pdf

Πίσω στην κορυφή της σελίδας

Grab this Widget