Σάββατο 4 Ιουλίου 2015

Το «ΝΑΙ» και το «ΟΧΙ»

Δυο τόσο μικρές λέξεις που όμως θα σηκώσουν ένα τόσο βαρύ φορτίο!
Δύο λέξεις εκ διαμέτρου αντίθετες με μόνα κοινά στοιχεία το «ι» και τη σημαντικότητα και τη βαρύτητα του αποτελέσματος που θα φέρουν επιλέγοντας ένα από τα δύο!
Δύο λέξεις που αν ήξεραν ότι θα έφερναν τέτοια αναστάτωση και προβληματισμό στην ελληνική κοινωνία ίσως να προτιμούσαν να μην υπάρχουν στο λεξιλόγιό μας.
Τι μπορεί όμως να σημαίνει η επιλογή της μιας ή της άλλης;
Ποιος είναι αυτός που μπορεί με απόλυτη τιμιότητα και σιγουριά να απαντήσει σ’ αυτό το ερώτημα;
Έχω την αίσθηση ότι κανένας δεν μπορεί, αντιμετωπίζουμε ένα μεγάλο δίλημμα ποια από τις δύο λέξεις να επιλέξουμε χωρίς αυτό να μας κάνει να το μετανιώσουμε.
Είναι όμως και η πρώτη φορά που μετά από πολλά χρόνια δεν θα αποφασίσουν για το «καλό» ή ακόμα και για το «κακό» μας άλλοι! που δεν θα είμαστε αυτοί που θα παρακολουθούν αλλά αυτοί που με την συμμετοχή τους και την επιλογή τους θα συναποφασίσουμε για το μέλλον μας όπως κι αν αυτό θα διαμορφωθεί από την επιλογή που θα κάνουμε!
Μας τέθηκε το ερώτημα «Αφού θα πεθάνουμε, γιατί να επιλέξουμε την αυτοκτονία»!
Αυτός που έθεσε αυτό το ερώτημα όμως, δεν θα έπρεπε να αναρωτιέται γιατί ξέρει, γιατί είναι από αυτούς που μαζί με δικούς μας εγχώριους ξεχασμένους και μη πολιτικούς έφεραν την Ελλάδα και την ελληνική οικογένεια ένα βήμα πριν ή ακόμα και σε πολλές περιπτώσεις κι ένα βήμα μετά από την καταστροφή. Ξέρουν ότι τα τελευταία  χρόνια οι Έλληνες αντιμετωπίζουν  τον θάνατο, την μιζέρια, και την δυστυχία κατά πρόσωπο. Πολλές κερδοφόρες επιχειρήσεις καταστράφηκαν από την εξαντλητική και αβάσταχτη φορολογία. Πολλά σπίτια έκλεισαν, έχασαν αγαπημένα τους πρόσωπα γιατί δεν άντεξαν το βάρος της οικονομικής καταστροφής. Πολλοί από εμάς είμαστε σε ανάλογη κατάσταση, γιατί ; Γιατί αποφάσιζαν όλα αυτά τα χρόνια κάποιοι άλλοι για μας!

Τώρα μας δίνεται η ευκαιρία και θα πρέπει με σύνεση και αποφασιστικότητα να σταθούμε μπροστά στο «ΝΑΙ» και στο «ΟΧΙ» και να σταυρώσουμε εκείνη την μικρούλα λέξη  που μπορεί να μας δώσει μια ελπίδα ότι το αύριο δεν θα είναι τόσο σκοτεινό κι αβέβαιο όσο το σήμερα! Να μας δώσει μια ελπίδα για να μπορούμε να συνεχίσουμε!
Ναι, θα αποφασίσουμε εμείς για το αν θα ζήσουμε, αν θα πεθάνουμε και το πως θα πεθάνουμε και όχι όλοι αυτοί που στέκονται απέναντί μας προσπαθώντας να μας τρομάξουν! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

pdf

Πίσω στην κορυφή της σελίδας

Grab this Widget