Τετάρτη, 22 Ιουλίου 2015

Ανάβαση στο εντυπωσιακό και άγριο Σάος.

Ξεκινάμε από τα Θέρμα, ενώ μπορούμε να κερδίσουμε κάποιο χρόνο διασχίζοντας με αμάξι το δρόμο που περνάει από τις κεραίες, πάνω από τα Θέρμα. Εκεί θα σταματήσουμε σε πλάτωμα κοντά σε μαντρί και τα ταμπελάκια Ε6 θα κάνουν την εμφάνιση τους. Ξεκινώντας για λίγη ώρα σε χαμηλή βλάστηση και γλιστροκουμαριές, μετά από 30 λεπτά θα μπούμε στο δάσος Μαρτίνι και αρχίζουμε να ανηφορίζουμε σε ράχη μέσα σε εντυπωσιακά πλατάνια έχοντας στα αριστερά μας το φαράγγι Τσιβδογιάννη. Στα 1100μ αφήνουμε τη ράχη και τραβερσάρουμε περνώντας απέναντι το ρέμα. Έπειτα θα συνεχίσουμε σε χαμηλή βλάστηση στη ράχη που χωρίζει το φαράγγι της Γριάς με αυτό του Τσιβδογιάννη, ενώ το αλπικό τοπίο κάνει σιγά-σιγά την εμφάνισή του. Η τελευταία ώρα της ανάβασης είναι πάνω στην άγρια κορυφογραμμή του Σάος, χρειάζεται σχετικά καλή ψυχολογία και λίγο χεράκι..
Η θέα από το Φεγγάρι αποζημιώνει, μπορούμε να δούμε τις γύρω κορυφές του νησιού καθώς και τα περισσότερα φαράγγια του, σε συνδυασμό με το απέραντο γαλάζιο της θάλασσας τριγύρω.
Η ανάβαση έγινε στις 24 Απριλίου με το Σάος να κρατάει λίγο χιονάκι σε κάποια σημεία του και κυρίως μέσα στα φαράγγια του.
Παρακάτω μπορείτε να δείτε εντυπωσιακές φωτογραφίες  από την ανάβαση στο Σάος  http://canyoning-caving.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

pdf

Πίσω στην κορυφή της σελίδας

Grab this Widget