Κυριακή 6 Μαρτίου 2011

Από την εκδήλωση της Αρμονίας Γένεσις

Από τον Β.Σπιτάλα
Τελικά το Σάββατο 5/3/11 στις 11.30 πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση του συλλόγου

ΑΡΜΟΝΙΑΣ – ΓΕΝΕΣΙΣ στο Πνευματικό Κέντρο Σαμ/κης.
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε μετά από δύο αλλαγές ημερομηνίας λόγω καιρικών συνθηκών.
Η εσπευσμένη δεύτερη αναβολή είχε σαν συνέπεια την λειψή συμμετοχή του κοινού που ήταν μικρότερη απ΄ ότι θα μπορούσε να είναι και απ’ όση θα έπρεπε, αφού η προετοιμασία κατά τα άλλα ήταν ικανοποιητική.

Στην εκδήλωση εκτός από τους γονείς τους συγγενείς και τους φίλους των οικογενειών των παιδιών που παρευρέθηκαν, παρευρέθηκαν και ο δήμαρχος κ. Χανός Γ. και ο αντιδήμαρχος Γαλατούμος Νικόλαος.

Στον σύλλογο που παρακολουθούν μουσικές σπουδές περίπου 40 παιδιά του νησιού μας, γίνεται ένα αξιόλογο έργο που αποτυπώθηκε από την συγκινητική παρουσίαση μικρών μουσικών κομματιών από ένα πλήθος μικρών και μεγαλύτερων παιδιών με διάφορα μουσικά όργανα (πιάνο, κιθάρα, κρουστά, καθόλου όμως ακόμη πνευστών).
Η παιδική χορωδία ήταν εντυπωσιακή, με σπουδαία διεύθυνση και με όμορφο ρεπερτόριο.
Έγινε η βράβευση των τριών επιμελέστερων μαθητών και διανεμήθηκαν και άλλα βραβεία σε πλήθος παιδιών.

Τα βραβεία απονεμήθηκαν από τον κ. Δήμαρχο, τον κ. Αντιδήμαρχο και τον πρόεδρο του συλλόγου. Ο κ. Χανός πρότεινε στον σύλλογο την πρόθεσή του να θεσπιστεί ένα ετήσιο βραβείο από την μεριά του προς τον επιμελέστερο και διαπρεπή σπουδαστή του συλλόγου. Η πρόταση αυτή χειροκροτήθηκε και θα εξεταστεί από τον σύλλογο.
Προσωπικά εντυπωσιάστηκα από την σοβαρή δουλειά που πραγματοποι-είται στην ΑΡΜΟΝΙΑ - ΓΕΝΕΣΙΣ και μάλιστα αν συνεκτιμήσει κανείς ότι οι υποδομές είναι σχεδόν ανύπαρκτες και οι μουσικοί δάσκαλοι «από-δημοι»!
Ο πολιτισμός μας και το φυσικό περιβάλλον μας είναι αλληλένδετα και στο νησί μας υπάρχει μεγάλη παράδοση και στα δύο! Οφείλουμε λοιπόν και να συνεχίσουμε και να επενδύσουμε πάνω σ’ αυτά. Άλλωστε ας μη μας διαφεύγει το γεγονός ότι το μέλλον του νησιού μας μπορεί και πρέπει να χτιστεί επάνω σ’ αυτά τα μοναδικά συγκριτικά μας πλεονεκτήματα.


Αν θέλουμε τουρισμό στο νησί μας, θα πρέπει να προσανατολιστούμε κυρίως στην προβολή και στην αξιοποίηση της πολιτιστικής μας κληρο-νομιάς σε συνδιασμό με το σήμερα και στην διαφύλαξη προβολή και αξιοποίηση του μοναδικού σε ομορφιά φυσικού μας πλούτου!
Τέλος, ένα μεγάλο μπράβο στα παιδιά και στις οικογένειές τους, καθώς επίσης και στους συντελεστές αυτής της μεγάλης προσπάθειας – επένδυ-σης στον πολιτισμό, που γίνεται στη Σαμοθράκη. Θερμά συγχαρητήρια στον πρόεδρο και στο Δ.Σ. του συλλόγου καθώς επίσης και στους δασκάλους της ΑΡΜΟΝΙΑΣ – ΓΕΝΗΣΙΣ.
Σπιτάλας Βασίλης
vspitalas@yahoo.gr

1 σχόλιο:

pdf

Πίσω στην κορυφή της σελίδας

Grab this Widget