Πέμπτη, 9 Φεβρουαρίου 2012

Ανακοίνωση ΝΟΔΕ Έβρου για τις πλημμύρες στον Έβρο

Στο ίδιο έργο θεατές… Η επαναλαμβανόμενη βιβλική καταστροφή που έπληξε τον Έβρο, προφανώς και δεν οφείλεται μόνο στα ακραία και δυσμενή καιρικά φαινόμενα, αλλά πρώτιστα στη συσσωρευμένη αδιαφορία της Πολιτείας, προκειμένου να λάβει τα αναγκαία μέτρα προστασίας των πολιτών και της περιουσίας τους. Είναι αν μη τι άλλο οξύμωρο να μην έχει δοθεί επιτέλους μία λύση σε ένα πρόβλημα όχι πλέον διαχρονικού, αλλά προσβλητικού για κάθε σύγχρονη κοινωνία του 21ου αιώνα. Η αντιμετώπιση της συγκεκριμένης περίπτωσης αντικατοπτρίζει επάξια την μεσαιωνική θεώρηση των πραγμάτων από την πλευρά της πολιτείας του μνημονίου απέναντι στον ακριτικό Έβρο… Είναι επιτακτική ανάγκη να ανακουφιστούν άμεσα οι πληγέντες με είδη πρώτης ανάγκης, με χρηματικές ενισχύσεις και να αποζημιωθούν έγκαιρα για τις πρωτοφανείς ζημιές που υπέστησαν, ως πλημμυροπαθείς.

Να καταγραφούν όλες οι ζημιές που έχουν υποστεί οι επαγγελματίες και οι επιχειρήσεις και να γίνει μνεία φορολογικών και όχι μόνο ρυθμίσεων από το Υπουργείο Οικονομικών.

Επίσης, να ανασταλεί αμέσως η πληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών των εμπόρων, επαγγελματιών και όλων των επιχειρηματιών της περιοχής που έχει πληγεί, απέναντι σε κάθε τρίτο και κυρίως στις τράπεζες, Δημόσιο και ασφαλιστικούς οργανισμούς, όπως επίσης και να δοθεί παράταση δύο τουλάχιστον ετών για την εξόφληση των δανείων με την εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου, που είχαν λάβει οι πλημμυροπαθείς επαγγελματίες.

Συγχρόνως να υπάρξει μέριμνα για τους παραγωγούς που, λόγω των τεράστιων πλημμυρών, αφανίστηκαν οι καλλιέργειές τους.

… Ο Έβρος αξίζει κάτι περισσότερο από το συρματόπλεγμα του φράχτη…

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟ.Δ.Ε. Έβρου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

pdf

Πίσω στην κορυφή της σελίδας

Grab this Widget