Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2012

Προσαρμογή ειδικού τέλους ακινήτων στα χωριά του Νομού Έβρου με πληθυσμό κάτω των δύο χιλιάδων κατοίκων

θέτει με ερώτησή της η βουλευτής Έβρου του ΠΑΣΟΚ κυρία Ελένη Τσιαούση προς τον Υπουργό Οικονομικών.
Οι ιδιοκτήτες ακινήτων σε ορεινές και απομακρυσμένες περιοχές του Νομού Έβρου βρίσκονται σε εξαιρετικά δύσκολη θέση διότι ο τρόπος που έχουν διαμορφωθεί οι κλίμακες στον υπολογισμό του ειδικού τέλους ακινήτων τους οδηγούν σε οικονομικό αδιέξοδο. Ιδιαίτερα σε χωριά που ο πληθυσμός τους είναι κάτω από 2.000 κατοίκους, το μέγεθος της συγκεκριμένης οικονομικής επιβάρυνσης είναι δυσανάλογο με τις δυνατότητες και τον οικογενειακό προϋπολογισμό των κατοίκων στις δυσπρόσιτες περιοχές του Νομού με αποτέλεσμα να αδυνατούν να αντεπεξέλθουν.
Ο καθημερινός αγώνας επιβίωσης των κατοίκων των μικρών χωριών του Νομού, όπως σημειώνει η βουλευτής, δίνεται σε συνθήκες εξαιρετικά δύσκολες με έντονα τα χαρακτηριστικά της κρατικής εγκατάλειψης. Όταν μάλιστα πρόκειται για περιοχές που η αξία των ακινήτων δεν μπορεί να θεωρηθεί αντίστοιχη και να υπολογιστεί με τα ίδια κριτήρια που χρησιμοποιούνται για ακίνητα που βρίσκονται σε άλλες περιοχές της χώρας μας, οι οποίες τοποθετούνται στην ίδια κλίμακα του ειδικού τέλους με τα χωριά του Έβρου.
Στις συγκεκριμένες παραμεθόριες περιοχές του Νομού Έβρου ο πληθυσμός πλέον τείνει μειούμενος και η παραγωγική δραστηριότητα της τοπικής οικονομίας έχει περιοριστεί δραματικά, τονίζει η κυρία Τσιαούση και για αυτό το λόγο καθίσταται επιτακτική η ανάγκη για άμεση προσαρμογή των τιμών του ειδικού τέλους ακινήτων στα χωριά του Έβρου με πληθυσμό κάτω των δύο χιλιάδων κατοίκων, επικεντρωμένη στις δυσκολίες διαβίωσης και στις αντιξοότητες με τις οποίες έρχονται αντιμέτωποι οι κάτοικοι των περιοχών αυτών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

pdf

Πίσω στην κορυφή της σελίδας

Grab this Widget