Τετάρτη, 15 Φεβρουαρίου 2012

Ανύπαρκτη η ειδική μέριμνα για τα Άτομα Με Ειδικές Ανάγκες

για τη υποστήριξη και ανάπτυξη των επιχειρηματικών πρωτοβουλιών κατά την υποβολή προτάσεων στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα ''Εθνικό Αποθεματικό Απροβλέπτων'', σύμφωνα με ερώτηση που κατέθεσε η βουλευτής Έβρου του ΠΑΣΟΚ κυρία Ελένη Τσιαούση με ερώτησή της προς τον Υπουργό Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας & Ναυτιλίας.
Εδώ γράφουμε αυτά που θέλουμε να εμφανίζονται στην αρχική μας σελίδα.
Πιο συγκεκριμένα στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος ''Εθνικό Αποθεματικό Απροβλέπτων'', δεν προβλέπεται σε κανένα σημείο του οδηγού του προγράμματος ειδική μέριμνα ή έστω ειδική κατηγορία για τους υποψήφιους που επιθυμούν να καταθέσουν πρόταση και ανήκουν στην κατηγορία των ΑΜΕΑ. Ώστε με αυτό τον τρόπο να μπορέσουν αξιολογηθούν με ειδικά κριτήρια ή να μοριοδοτηθεί το επιχειρηματικό τους σχέδιο με επιπλέον προσαυξήσεις μορίων εξαιτίας της ιδιαίτερης κατάστασης που αντιμετωπίζουν. Παράλληλα το ίδιο συμβαίνει και στην περίπτωση που μία επιχείρηση επιθυμεί να προσλάβει μέσω του συγκεκριμένου προγράμματος άτομα με ειδικές ανάγκες.
Όπως τονίζει η βουλευτής, η ελλιπής έως ανύπαρκτη προσέγγιση της ενεργητικής άσκησης επιχειρηματικότητας των ΑΜΕΑ στο συγκεκριμένο πρόγραμμα αντιμετωπίζει τα άτομα με αναπηρία μονοδιάστατα, διασφαλίζοντάς τους περισσότερο την ιδιότητα του καταναλωτή και λιγότερο ως άτομα που μπορούν να ασκήσουν επιχειρηματική δραστηριότητα. Επιτείνοντας την περιθωριοποίηση και τους ανασταλτικούς παράγοντες για τη συμμετοχή των ατόμων με αναπηρία στον τομέα της επιχειρηματικότητας, σε μια εποχή όπου θα έπρεπε να γίνεται το ακριβώς αντίστροφο.
Η απασχόληση στην ανοιχτή αγορά εργασίας καθώς και η ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας ανταποκρινόμενη στις ανάγκες και στις προσδοκίες των ατόμων με αναπηρία, πρέπει να ενισχύεται και να παρέχεται ως πρώτη επιλογή, σημειώνει κλείνοντας το κείμενο της ερώτησής της η κυρία Τσιαούση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

pdf

Πίσω στην κορυφή της σελίδας

Grab this Widget