Πέμπτη 8 Μαρτίου 2012

8 ΜΑΡΤΗ ΣΗΜΕΡΑ – ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ!

Από τον κ. Β.Σπιτάλα
Ο μεγάλος επαναστάτης και φιλόσοφος Λένιν σχετικά με το «γυναικείο ζήτημα», διατύπωσε την άποψη ότι:
Στην ανασκόπηση της ιστορίας των κοινωνιών των ανθρώπων, η θέση της γυναίκας σ’ αυτές καθόριζε και φωτογράφιζε κάθε φορά και την ποιότητα των κοινωνιών αυτών και τον πολιτισμό τους!
Δεν νομίζω ότι μπορεί κανείς εύκολα να διαφωνήσει με σοβαρά επιχειρήματα σ’ αυτήν την τοποθέτηση!

Ειδικότερα σήμερα, με την αποδοχή από τα κόμματα του δικομματισμού των μνημονίων, από αυτούς δηλαδή τους ίδιους πολιτικούς υπεύθυνους της κατάντιας που έχει περιέλθει η πατρίδα μας, αυτής της κατάντιας που την πληρώνουν σήμερα κυρίως οι μικρομεσαίες οικογένειες με οικονομική ανέχεια και με το τσαλαπάτημα του κοινωνικού κράτους, (ανεργία μεγαλύτερη για τις γυναίκες, κούρεμα μισθών και συντάξεων, κλείσιμο παιδικών σταθμών, κουτσούρεμα επιδομάτων ανεργίας, μητρότητας, πολύτεκνων, αύξησης τιμών κ.ά.), οι γυναίκες είναι αυτές που νιώθουν στο πετσί τους περισσότερο από τον κάθε έλληνα πολίτη τις συνέπειες αφού αυτές έχουν την ευθύνη της οικογένειας!
Ας μην μείνει λοιπόν σήμερα η 8 Μάρτη σαν «γιορτή», αλλά ας είναι μια αφορμή για περίσκεψη και συλλογική αντίδραση σ’ αυτές τις πολιτικές και τους πολιτικούς, που μας έφεραν εδώ.
Η περίσκεψή μας, ας ξεκινήσει πριν απ’ όλα από εμάς τους ίδιους, από τις δικές μας προσωπικές ευθύνες και κατόπιν να προχωρήσουμε ας προχωρήσουμε στους άλλους!
Στις κοινωνίες και στις δημοκρατίες ποτέ δεν φταίνε μόνον οι άλλοι!
Σπιτάλας Βασίλης
vspitalas@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

pdf

Πίσω στην κορυφή της σελίδας

Grab this Widget