Πέμπτη 8 Μαρτίου 2012

Ο λαός μίλησε

Η συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε ενάντια στην εγκατάσταση χρυσωρυχείων την Τετάρτη 7 Μαρτίου έξω από το Δημαρχείο της Αλεξανδρούπολης ήταν μεγαλειώδης με χιλιάδες διαδηλωτές.
Παραβρέθηκαν άνθρωποι από όλες τις ηλικίες, νεαροί, μεσόκοποι,ηλικιωμένοι και μαθητές και από όλα τα κοινωνικά στρώματα που γέμισαν σε πυκνό σχηματισμό την κεντρική Λεωφόρο Δημοκρατίας και τα πεζοδρόμια γύρω από το δημαρχείο. Πανό, συνθήματα, ευρηματικά πλακάτ, ακτιβισμός με βαρέλια βαμμένα σαν να ήταν γεμάτα με κυάνιο τα οποία μετέφεραν στο χώρο άνθρωποι με ολόσωμες στολές και αντιασφυξιογόνες μάσκες, και παλέτα γεμάτη ράβδους χρυσού με την αναγραφή ΜΗΝ ΑΓΓΙΖΕΤΕ και καναδικές σημαίες έδωσαν ζωντάνια και ενθουσιασμό στο πλήθος του κόσμου. Σύσσωμη και καθολική ήταν η συμμετοχή της τοπικής αυτοδιοίκησης της Ροδόπης και του Έβρου. Οι τοπικές οργανώσεις (ΝΔ, ΚΚΕ, ΛΑΟΣ, ΣΥΡΙΖΑ, Δημ.Αρ., Οικ. Πρ), των κομμάτων τοποθετήθηκαν ΚΑΘΑΡΑ ενάντια στην επιχειρούμενη επένδυση. Στο συλλαλητήριο πήραν μέρος κοινωνικοί,επιστημονικοί, επαγγελματικοί, πολιτιστικοί κ.α φορείς από τους Νομούς Ροδόπης και Έβρου.


Ο αγώνας μας είναι συνολικός στη Βόρεια Ελλάδα καθώς συμμετείχαναντιπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης από το Δήμο Κιλκίς και οι επιτροπές αγώνα από Χαλκιδική και Κιλκίς. Ο αγώνας αυτός ξεπερνάει τα σύνορα της χώρας μας καθώς τη συγκέντρωση χαιρέτισε ο Αντιδήμαρχος του Κρουμοβγκραντ Βουλγαρίας, το οποίο βρίσκεται λίγα χιλιόμετρα βόρεια του Ν. Ροδόπης.
Η υγεία, η αληθινή ανάπτυξη, η προστασία του περιβάλλοντος και η αειφορία του τόπου μας είναι οι προτεραιότητες της κοινωνίας και όχι τα κέρδη αδίστακτων πολυεθνικών καιοικονομικών συμφερόντων. Η Ελλάδα δεν είναι αποικία του Καναδά.
Η φωνή της συγκέντρωσης ήταν δυνατή για να ακουστεί στα κέντρα λήψης αποφάσεων των Αθηνών, στο Υπουργείο Ανάπτυξης και στο Υπουργείο Περιβάλλοντος.Η συγκέντρωση ήταν μια απάντηση στη μεθοδευμένη και πληρωμένη προπαγάνδα των χρυσωρυχείων η οποία υποτιμά τη νοημοσύνη των πολιτών και των φορέων.

Η ΦΩΝΗ ΑΚΟΥΣΤΗΚΕ.

Εμείς συνεχίζουμε.
Εμείς δεν έχουμε να πάρουμε αποφάσεις. Είμαστε αποφασισμένοι και ενωμένοι.

Το μήνυμα δε του συλλαλητηρίου είναι οτι στις δημοκρατίες πρέπει να αποφασίζουνοι τοπικές κοινωνίες και όχι οι πολυεθνικές εταιρίες.

ΔΙΑΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΡΟΔΟΠΗΣ-ΕΒΡΟΥ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΧΡΥΣΩΡΥΧΕΙΩΝ

οι 3 πρωτες φωτογραφίες του Γ.Χ και η τελευταία από την εφημερίδα Χρόνος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

pdf

Πίσω στην κορυφή της σελίδας

Grab this Widget