Τετάρτη 7 Μαρτίου 2012

Εκατοντάδες λαθραία τσιγάρα στο καταμαράν «Ilion»

Στην σύλληψη επτά ατόμων προχώρησε το Λιμεναρχείο Κεφαλλονιάς, καθώς μετά από έρευνες εντοπίστηκαν 7.560 κούτες με λαθραία τσιγάρα, στο πλοίο καταμαράν «ILION» σημαίας Σιέρα Λεόνε.
Πρόκειται για το πλήρωμα του πλοίου, τρεις Ελληνες και δύο αλλοδαποί, ένας 59χρονος, φερόμενος ως ιδιοκτήτης του πλοίου και ένας 69χρονος.
Το πλήρωμα κατά την προανάκριση ομολόγησε ότι στο πλοίο υπήρχαν άλλες 16.000 κούτες με λαθραία τσιγάρα που έριξαν στην θάλασσα.
Η υπόθεση λαθρεμπορίας τσιγάρων ανακαλύφθηκε όταν στη διάρκεια περιπολίας σκάφους του λιμενικού σώματος 16 ναυτικά μίλια δυτικά της Κεφαλονιάς, ο πλοίαρχος δήλωσε ότι αγνοείται ένας άνθρωπος, μέλος του πληρώματος, που είναι ο δεύτερος μηχανικός και ο οποίος κατά πάσα πιθανότητα έπεσε στη θάλασσα.
Παρά το γεγονός ότι στήθηκε ολόκληρη επιχείρηση για τον εντοπισμό του αγνοούμενου, μέχρι στιγμής οι έρευνες έχουν αποβεί άκαρπες στη θαλάσσια περιοχή.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα.

http://gr.news.yahoo.com

Τελικά, η υπόθεση με τον αγνοούμενο από χτες το βράδυ,δυτικά της Κεφαλλονιάς, Ελληνοαυστραλό β μηχανικό του καταμαράν"ΙΛΙΟΝ', πλοιοκτησίας, Γιώργου Δ.Βεντούρη αποδεικνύεται "χοντρή" ιστορία, καθώς, ο αγνοούμενος δυστυχώς δεν έχει εντοπιστεί-έπεσε μάλλον στα διεθνή ύδατα, ενώ λίγη ώρα πριν μιλούσε με την σύζυγό του στο κινητό, στην Κέρκυρα-αλλά, επάνω στο πλοίο βρέθηκαν λαθραια τσιγάρα.
Το 5μελές πλήρωμα συνελήφθη.
Συγκεκριμένα πρόκειται για 3 Έλληνες και δύο υπηκόους Μπαγκλαντές.
Ο καπετάνιος κατέθεσε κατηγορηματικά πως εκτελούσε εντολές Γιώργου Δημ.Βεντούρη.Το πλοίο απέπλευσε από το Μαυροβούνιο και τα λαθραια τσιγάρα μεταφορτώθηκαν εν πλω από άλλο λαθρεμπορικό πλοίο.
Φορτώθηκαν συνολικά 16.000 κούτες λαθραία τσιγάρα.
Όταν όμως πλησίασαν το πλοίο σκάφη του λιμεναρχείου Κεφαλλονιάς, οι ναυτικοί πρόλαβαν και έριξαν κάποια ποσότητα στη θάλασσα.
Έτσι, οι λιμενικοί βρήκαν και κατάσχεσαν συνολικά 7.560 κούτες λαθραίων τσιγάρων.
Από την στεριά, την επιχείρηση μεταφοράς συντόνιζαν ο Γ.Δ.Βεντούρης, 59 χρόνων κι ένας 69χρονος Έλληνας συνεργάτης του.
Σημειώνεται πάντως, πως ο πλοιοκτήτης αρνείται τα πάντα.
Κι ενώ το πλοίο βρεθηκε , με σημαία Σιέρα Λεόνε , η σημαία του είναι ελληνική.
Υπενθυμίζουμε, πως πρόκειται για το καταμαράν , που τον Ιούλιο του 2011, το είχαν ναυλώσει δήμος και κάτοικοι Σαμοθράκης, για να εκτελεί δρομολόγια από το νησί τους για Λήμνο-Αλεξανδρούπολη.
Όμως ο Βεντούρης δεν μετέφερε ποτέ το πλοίο στο νησί.
Το "ΙΛΙΟΝ" εντοπίστηκε στη Λιβύη, ναυλωμένο από Λίβυους αντάρτες!
Το λιμεναρχείο Κεφαλλονιάς πάντως συνεχίζει την προανάκριση και για να διευκρινιστεί πως έπεσε στη θάλασσα, ο Ελληνοαυστραλός , β μηχανικός, για τον εντοπισμό του οποίου συνεχίζονται οι έρευνες απο το ΛΙμενικό, ανοιχτά της Κεφαλλονιάς.

Πόπη Χριστοδουλίδου
http://www.bloglines.gr



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

pdf

Πίσω στην κορυφή της σελίδας

Grab this Widget