Τετάρτη 7 Μαρτίου 2012

To ILION στο λιμάνι του Αργοστολίου!!! Μετέφερε λαθραία τσιγάρα

Μια αποκλειστική είδηση από το faros24.gr
Αναρωτιόμασταν εδώ και μήνες που βρίσκεται το πλοίο ΙΛΙΟΝ, αυτό που οι Σαμοθρακίτες ήθελαν να φέρουν στο νησί, για να τους συνδέσει με την Αλεξανδρούπολη και μάλιστα έκαναν έρανο για να το φέρουν.

Τελικά το πλοίο με τα 130 χιλιάδες ευρώ των Σαμοθρακιτών επισκευάσθηκε, εφύγε από την Ελλάδα και εντοπίσθηκε στην περίοδο του πολέμου, να είναι στη Λιβύη και να εκτελεί δρομολόγια, προφανώς για λογαριασμό των τότε ανταρτών του καθεστώτος Καντάφι.
Κάποια στιγμή δε, ο διαχειριστής του κ.Βεντούρης είχε υποσχεθεί ότι μέχρι τα μέσα Σεπτεμβρίου θα επέστρεφε τα χρήματα στον Δήμαρχο Σαμοθράκης Γιώργο Χανό, ώστε να δωθούν στον κόσμο που από το υστέρημα του συνέδραμε σε αυτήν την υπόθεση του εράνου, αλλά και για να βγάλει από το αδιέξοδο αυτούς που έτσι αβασάνιστα του έστειλαν τα χρήματα. Το ΙΛΙΟΝ κάποια στιγμή χάθηκε, αφού έβγαλε το δορυφορικό σύστημα που διέθετε και δεν μπορούσε να εντοπισθεί.

Πριν από μία βδομάδα έφθασε στο www.faros24.gr η πληροφορία ότι το πλοίο είναι στην Αλβανία και κινείται εκεί.

Σήμερα το πρωί όμως η έκπληξη που νοιώσαμε ήταν ακόμη μεγαλύτερη, όταν ενημερωθήκαμε ότι το ΙΛΙΟΝ εδώ και λίγες ώρες είναι στο λιμάνι του Αργοστολίου, αφού είχε συμβεί ατύχημα και ο Β' μηχανικός του έπεσε στη Θάλασσα!!!

Προφανώς, ειδοποιήθηκε το Λιμεναρχείο για τις έρευνες και οδηγήθηκε το πλοίο για δέσιμο, ενώ οι πληροφορίες αναφέρουν ότι έχουν συλληφθεί και δύο μέλη του πληρώματος.

Το "ποινικό μητρώο" του πλοίου είναι γεμάτο με παραβάσεις και από πέρυσι τον Ιούλιο αναζητείται στην Ελλάδα από τις Λιμενικές Αρχές.

Λέτε τώρα οι Σαμοθρακίτες να μπορέσουν να διεκδικήσουν τα χρήματα που έστειλαν;Πάντως λόγω του ότι μετέφερε λαθραία τσιγάρα το πλοίο κατάσχεται προς όφελος του Ελληνικού Δημοσίου...

http://www.faros24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

pdf

Πίσω στην κορυφή της σελίδας

Grab this Widget