Πέμπτη, 20 Σεπτεμβρίου 2012

Συνελήφθη ένας από τους δολοφόνους των Ισαάκ και Σολωμού

Το δημοσίευμα μας το έστειλε ο Ε.Π.

Στα χέρια των αστυνομικών αρχών του Κιργιστάν της Κεντρικής Ασίας βρίσκεται εδώ και 48 ώρες ένας εκ των δολοφόνων του Τάσου Ισαάκ και του Σολωμού Σολωμού, που δολοφονήθηκαν το καλοκαίρι του 1996 στην Κύπρο.

Η σύλληψη πραγματοποιήθηκε με βάση το...
κόκκινο δελτίο που έχει εκδώσει η Ιντερπόλ μετά από αίτημα της Κυπριακής Δημοκρατίας.


Ο Ερχάν Αρικλί
http://twitter.com/ERHANARIKLI 

Πρόκειται για τον Τούρκο, Ερχάν Αρικλί, τότε πρόεδρο της ένωσης φοιτητών του ψευδοκράτους. Ο Αρικλί συμπεριλαμβάνεται σε λίστα 11 ατόμων που κατηγορούνται για την δολοφονία των δύο Κυπρίων. Στην ίδια λίστα μπορεί κανείς να ανακαλύψει τα ονόματα του τότε στρατιωτικού διοικητή των κατοχικών δυνάμεων στην Κύπρο και άλλων αξιωματούχων του ψευδοκράτους.

Ήδη οι τουρκικές διπλωματικές αρχές κινητοποιήθηκαν προκειμένου να απελευθερωθεί ο Ερχάν Αρικλί, ενώ τουρκοκυπριακή εφημερίδα ανάρτησε περί τις 19:15 πώς οι αρχές του Κιργιστάν τον έχουν ήδη απελευθερώσει.

Επισήμως η Άγκυρα αναφέρει πως το ζήτημα έχει παραπεμφθεί στο επαρχιακό δικαστήριο του Κιργιστάν «Sverdlovsk», το οποίο θα αποφανθεί για το εάν ή όχι ο Αρικλί θα κρατηθεί καθώς και για το εάν θα εκδοθεί στην Κυπριακή Δημοκρατία.

Κατά τη σύλληψη, ο Ερχάν Αρικλί παρουσίασε διπλωματικό διαβατήριο αλλά και κάρτα παραμονής στο Κιργιστάν η ισχύς της οποίας είχε λήξει.
Ο δολοφόνος έκανε οικογένεια και ζεί υπέροχα τη ζωή του

Το χρονικό της σύλληψης

Ο Αρικλί είναι μεταξύ των ατόμων που καταζητούνται μέσω Ιντερπόλ για τα γεγονότα του 1996 στη Δερύνεια, κατά τα οποία δολοφονήθηκαν οι Τάσος Ισαάκ και Σολωμός Σολωμού. Τα τουρκοκυπριακά ΜΜΕ αναφέρουν ότι καταζητείται με την κατηγορία της δολοφονίας καθώς η κυβέρνηση της Κυπριακής Δημοκρατίας είχε δώσει το όνομά του μαζί με του τότε επικεφαλής του κατοχικού στρατού και άλλων αρμοδίων στα κατεχόμενα για τις δύο δολοφονίες.

Όπως μεταδίδεται στα κατεχόμενα, ο Αρικλί συνελήφθη στο αεροδρόμιο Μανάς και λόγω του ότι είχε στην κατοχή του «διπλωματικό» διαβατήριο του ψευδοκράτους οδηγήθηκε στη Γενική Διεύθυνση Αστυνομίας στην πρωτεύουσα Μπισκέκ.

Ο οικονομικός ακόλουθος της τουρκικής Πρεσβείας στο Κιργιστάν Μπεχζάτ Ερτέν δήλωσε στον ανταποκριτή του τουρκικού πρακτορείου «Ανατολή» ότι η αστυνομία βρήκε πως οι «κατηγορίες δεν στέκουν».


«Μετά από αίτημα της Λευκωσίας , η σύλληψη του Αρικλί σε μια φιλική και αδελφική χώρα, το Κιργιστάν, αντικρίσθηκε με λύπη από τους Τούρκους που ζουν εδώ», δήλωσε ο Ερτέν.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Εσωτερικών του Κιργιστάν, στην οποία κάνουν αναφορά τα τουρκοκυπριακά ΜΜΕ, ο Ερχάν Αρικλί αναζητείτο από την Ιντερπόλ και συνελήφθη στη Μπισκέκ με την κατηγορία εγκλήματος που διεπράχθη το 1996 στην Κύπρο. Κατά τη διάρκεια έρευνας διαπιστώθηκε ότι έφερε «διπλωματικό» διαβατήριο και πως μετά τη διάπραξη του εγκλήματος κατέφυγε στο Κιργιστάν. Η ανακοίνωση καταλήγει ότι ο Αρικλί μεταφέρθηκε στη Γενική Διεύθυνση της Αστυνομίας στη Μπισκέκ.

Ο Ερχάν Αρικλί είναι γεννημένος το 1962, είναι έποικος και έχει τουρκική υπηκοότητα. 


http://taxalia.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

pdf

Πίσω στην κορυφή της σελίδας

Grab this Widget