Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2012

Επίδομα θέρμανσης: οριστικοποιήθηκαν τα κριτήρια – Αναλυτικά η ρύθμιση


Οριστικοποιήθηκαν τα κριτήρια βάσει των οποίων οι καταναλωτές θα λαμβάνουν το επίδομα πετρελαίου θέρμανσης.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της ιστοσελίδας euro2day.gr, το επίδομα θα έχει τη μορφή επιστροφής μέρους του ειδικού φόρου κατανάλωσης ώστε να καλυφθεί η διαφορά από την εξίσωση των φόρων, που αναμένεται να διαμορφώσει τη  λιανική τιμή πετρελαίου θέρμανσης μεταξύ 1,40 και 1,50 ευρώ ανά λίτρο.
Η επιστροφή φόρου θα γίνει ανάλογα με τη γεωγραφική ζώνη που βρίσκεται η κύρια κατοικία. Αναλυτικά:
- Α’ Zώνη : (νομοί Γρεβενών, Κοζάνης, Φλώρινας, Καστοριάς, Δράμας κ.ά.). Μέση κατανάλωση πετρελαίου θέρμανσης στα 3.000 λίτρα και μέγιστη επιστροφή φόρου στα 900 ευρώ.
- Β’ Zώνη : (νομοί Αρκαδίας, Ιωαννίνων, Πέλλας, Εβρου, Σερρών, Ροδόπης κ.ά.). Μέση κατανάλωση στα 1.800 λίτρα και μέγιστη επιστροφή φόρου στα 540 ευρώ.
- Γ’ Zώνη : (οι περιοχές όπως η Αττική, η Κέρκυρα, η Λευκάδα, η Θεσπρωτία, η Πρέβεζα κ.ά.). Μέση κατανάλωση στα 1.000 λίτρα και μέγιστη επιστροφή φόρου στα 300 ευρώ.
- Δ’ Zώνη : (η Κρήτη, τα Δωδεκάνησα κ.ά.). Μέση κατανάλωση στα 600 λίτρα και μέγιστη επιστροφή φόρου στα 180 ως 190 ευρώ.
Πλαφόν επιφάνειας: η επιστροφή φόρου θα δίνεται για τα πρώτα 120 τ.μ.
Το εισοδηματικό όριο για την επιστροφή του φόρου είναι για τον άγαμο φορολογούμενο τα 15.000 ευρώ ετησίως και για τους έγγαμους 25.000 ευρώ, με προσαύξηση 2.000 ή 3.000 ευρώ για κάθε παιδί.
Επίδομα θα δικαιούνται μόνο οι άγαμοι με ακίνητη περιουσία αξίας έως 120.000 ευρώ και οι έγγαμοι με περιουσιακή αξία ως 200.000 ευρώ.
Οι διαδικασίες για την επιστροφή του φόρου
Μέσα από την ιστοσελίδα του ΚΕΠΥΟ ο καταναλωτής θα λαμβάνει έναν κωδικό τον οποίο θα δίνει στον πρατηριούχο απ΄ όπου προμηθεύτηκε το πετρέλαιο θέρμανσης και εκείνος μέσα σε μία εβδομάδα μαζί με τον αριθμό του τιμολογίου αγοράς θα τα καταθέτει στο σύστημα ΗΦΑΙΣΤΟΣ, ώστε στη συνέχεια να πιστώνεται ο τραπεζικός λογαριασμός του καταναλωτή με την επιστροφή φόρου.
Στις πολυκατοικίες η επιστροφή φόρου θα γίνεται με βάση τα χιλιοστά συμμετοχής στα κοινόχρηστα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

pdf

Πίσω στην κορυφή της σελίδας

Grab this Widget