Κυριακή 20 Απριλίου 2014

Κατσικάκι γεμιστό από τον Ηλία Μαμαλάκη


Υλικά

1 κατσίκι
1 συκωταριά ( γλυκάδια, καρδιά, σπλήνα, πνευμόνια και μπόλια )ψιλοκομμένη
10 φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1 μπολάκι φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο
1 μπολάκι μάραθο
½ νεροπότηρο λάδι
2 νεροπότηρα νερό
1 κιλό ρύζι
αλάτι, πιπέρι
ρίγανη
φυτικό βούτυρο
Βήματα
Σε μια κατσαρόλα ρίχνετε το ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί ρίχνετε όλα τα εντόσθια να σοταριστούν και να τραβήξουν τα υγρά τους.
Προσθέτετε τα κρεμμυδάκια, ανακατεύετε, ρίχνετε το δυόσμο, το μάραθο, προσθέτετε νερό, ανακατεύετε και αφήνετε να πάρουν μια βράση. Μόλις βράσουν, προσθέτετε το ρύζι, αλάτι και πιπέρι.
Τρίβετε την κοιλιά του κατσικιού με μπόλικο αλάτι, πιπέρι και ρίγανη και την γεμίζετε με τη γέμιση που ετοιμάσατε.
Ράβετε την κοιλιά, αλείφετε το αρνί απ’έξω και από τις 2 πλευρές με μπόλικο φυτικό βούτυρο, αλάτι, πιπέρι και ρίγανη.
Ρίχνετε νερό στο ταψί, το σκεπάζετε με μια λαδόκολλα και το βάζετε στο φούρνο να ψηθεί για περίπου 4 ώρες.


1 σχόλιο:

  1. Ε του γερμου,να γιχαμ γιενα νταβα σααδιου σα τσ Γερρμανίες

    ΑπάντησηΔιαγραφή

pdf

Πίσω στην κορυφή της σελίδας

Grab this Widget