Παρασκευή 22 Αυγούστου 2014

Το RUN GREECE 2014 και στην Αλεξανδρούπολη


Μετά την ολοκλήρωση του πρώτου μέρους των αγώνων RUN GREECE 2014 που πραγματοποιήθηκαν την άνοιξη σε 3 πόλεις της Ελλάδας (Λάρισα, Ηράκλειο, Ιωάννινα), ο ΣΕΓΑΣ, και οι αρχές Τοπικής Αυτοδιοίκησης ανακοινώνουν με ιδιαίτερη χαρά την έναρξη των Εγγραφών για τον τέταρτο και πέμπτη αγώνα RUN GREECE 2014, που θα πραγματοποιηθούν στην πόλη της Καστοριάς στις 21 Σεπτεμβρίοιυ, και στην πόλη της Αλεξανδρούπολης στις 28 Σεπτεμβρίου, με Mεγάλο Χορηγό τη WIND Hellas.
Το RUN GREECE, ο νέος αγωνιστικός θεσμός που καθιέρωσε πέρσι ο ΣΕΓΑΣ σε συνεργασία με Περιφέρειες και Δήμους σε όλη την Ελλάδα και συνεχίζεται φέτος σε 6 πόλεις της
ελληνικής περιφέρειας, έχει σκοπό να βγάλει – κυριολεκτικά – τους κατοίκους των πόλεων αυτών από τα σπίτια τους και να δημιουργήσει μια γιορτή αθλητισμού και πολιτισμού στο κέντρο κάθε πόλης.
Πρώτος φθινοπωρινός σταθμός των φετινών αγώνων θα είναι το RUN GREECE ΚΑΣΤΟΡΙΑ, το οποίο θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 21 Σεπτεμβρίου 2014 το πρωί, και περιλαμβάνει τον καθιερωμένο πλέον Ημιμαραθώνιος Καστοριάς γύρω από τη λίμνη, Αγώνες Δρόμου 10χλμ& 5χλμ στο κέντρο της πόλης, αλλά και Αγώνα 1000μ για παιδιά Δημοτικού.
Οι εγγραφές μέσω της ιστοσελίδας www.run-greece.gr για τον Ημιμαραθώνιο Δρόμου, τους Αγώνες 5 & 10χλμ και τον Αγώνα Παιδιών “RUN GREECE ΚΑΣΤΟΡΙΑ” ξεκίνησαν στις 01 Αυγούστου 2014, ενώ είναι δυνατές και οι εγγραφές με προσωπική παρουσία στα γραφεία της ΕΑΣ Δυτικής Μακεδονίας (Αγ. Αθανασίου 36).

Δεύτερος σταθμός των αγώνων στην καρδιά του φθινοπώρου, η πόλη της Αλεξανδρόυπολης, η οποία θα φιλοξενήσει του αγώνες RUN GREECE AΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ την Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου 2014. Οι αγώνες στην Αλεξανδρούπολη περιλαμβάνουν Αγώνα Δρόμου 10χλμ, Αγώνα Δρόμου 5χλμ καθώς και Αγώνα Παιδιών. Οι εγγραφές για τους αγώνες “RUN GREECE ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ” γίνονται μέσω της ιστοσελίδας της διοργάνωσης (www.run-greece.gr) από τις 02 Αυγούστου 2014 αλλά και με φυσική παρουσία στα Γραεία του ΜΓΣ ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ (Πλατεία Πολυτεχνείου – Αλεξανδρούπολη).
Οι εγγραφές για την Καστοριά ολοκληρώνονται την Τετάρτη 17 Σεπτεμβρίου και για την Αλεξανδρούπολη την Τετάρτη 24 Σεπτεμβρίου 2014.
Σημειώνεται ότι το κόστος της συνδρομής συμμετοχής για τον Ημιμαραθώνιο Δρόμο αλλά και τους Αγώνες 5 & 10χλμ είναι 5 Ευρώ.
ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΠΕΡΙΦ. ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΕΒΡΟΥ
Η πρωτεύουσα του Έβρου, η πρώτη εξ ανατολών πόλη της Ευρώπης, υποδέχεται το Run Greece, μια πολύ σημαντική αθλητική διοργάνωση, της οποίας η επιτυχία είναι επιβεβαιωμένη για πολλούς λόγους. Σημαντικότερος όλων ότι, ο πολίτης έχει ανάγκη να βγει από το σπίτι δοκιμάζοντας να βάλει τον αθλητισμό στην καθημερινότητα του, αλλάζοντας τρόπο ζωής.
Ως παλιός αθλητής του στίβου, πιστεύω ιδιαίτερα στα οφέλη της άσκησης για φυσικούς αλλά και για ψυχολογικούς λόγους, κάτι το οποίο ειδικά σήμερα το έχουμε περισσότερο ανάγκη.
Όμως το Run Greece δεν είναι μόνο αυτό. Είναι μια συνάντηση ανθρώπων όλων των ηλικιών, αλλά και συνάντηση λαών, καθώς περιμένουμε να συμμετέχουν μαζί μας, αθλητές και φίλοι από γειτονικές χώρες.
Ο τουρισμός αποτελεί πάντα προτεραιότητα για την περιφερειακή ενότητα Έβρου και ιδιαίτερα ο αναπτυσσόμενος αθλητικός τουρισμός.
Όλοι οι Εβρίτες στηρίζουμε το Run Greece και θα το δείξουμε ενεργά εκείνη τη μέρα, με την συμμετοχή συμπατριωτών όλων των ηλικιών, δίνοντας σε όλη την Ελλάδα το παράδειγμα και στέλνοντας ένα ξεχωριστό μήνυμα.
Το Run Greece Αλεξανδρούπολης ήρθε για να μείνει στον Έβρο!
Αντιπεριφερειάρχης Περιφ.Ενότητας Έβρου,
Δημήτρης Πέτροβιτς
ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΛΕΧΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ
Ο Δήμος και η πόλη της Αλεξανδρούπολης χαιρετίζουν την έλευση της διοργάνωσης Run Greece, ενός εκ των κορυφαίων αθλητικών γεγονότων της χώρας μας.
Απευθύνεται σε όλες τις οικογένειες της περιοχής, σε παιδιά, σε ενήλικες ,σε ανθρώπους τρίτης ηλικίας, στοχεύοντας στην μαζικοποίηση του αθλητισμού.
Στους δρομείς όλης της Ελλάδος που συμμετέχουν σε αντίστοιχους αγώνες και γνωρίζοντας τις ομορφιές της πόλης μας, θα γίνουν διαφημιστές της.
Στους δρομείς των γείτονων χωρών οι οποίοι συμμετέχουν σε μεγάλες αθλητικές δράσεις και λατρεύουν την Αλεξανδρούπολη και την Θράκη.
Το Run Greece ήρθε για να μείνει και να αποτελέσει την σημαία στον αθλητικό τουρισμό της ευρύτερης περιοχής μας.
Με περηφάνεια ο Δήμος Αλεξανδρούπολης συνδιοργανώνει τον αγώνα «Τρέχω την Ελλάδα», μια γιορτή αθλητισμού-πολιτισμού, βάζοντας την πόλη μας, στο χάρτη των αγώνων δρόμων.
Ευχαριστώ από καρδιάς όλων όσους στήριξαν και βοήθησαν για την διοργάνωση του αγώνα και εύχομαι το χρόνο-ρεκόρ που θα πάρει στον τερματισμό ο καθένας συμμετέχοντας, να αποτελέσει κίνητρο ατομικής βελτίωσης και βελτίωσης της ποιότητας ζωής του.
Καλή επιτυχία σε όλους!
Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης,
Ευάγγελος Λαμπάκης


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

pdf

Πίσω στην κορυφή της σελίδας

Grab this Widget