Τετάρτη, 12 Νοεμβρίου 2014

Μνημόσυνο θυμάτων τροχαίων

Η τρίτη Κυριακή του  Νοεμβρίου κάθε έτους, έχει καθιερωθεί ως ημέρα μνήμης για τα θύματα των
τροχαίων δυστυχημάτων, ενός φαινομένου που αποτελεί τραγικό σημείο αναφοράς για την χώρας μας. Με αφορμή αυτή τη «ημέρα μνήμης» το πρωί της Κυριακής 16 Νοεμβρίου 2014 και πριν το πέρας της Θεία Λειτουργίας (περί τις 10.00 π.μ.), θα τελεσθεί στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου μνημόσυνο για τα θύματα των τροχαίων δυστυχημάτων  στην περιοχή μας. Όσοι από τους
συγγενείς ή φίλους των θυμάτων σε τροχαία δυστυχήματα το επιθυμούν, μπορούν να προσκομίσουν ονόματα ή φωτογραφίες χωρίς οποιαδήποτε άλλη υποχρέωση.
Η Ιερά Μητρόπολις προσκαλεί όλους μας να συμμετάσχουμε στην Θεία Λειτουργία της Κυριακής, να προσευχηθούμε για τις ψυχές των  θυμάτων των τροχαίων δυστυχημάτων στην επιμνημόσυνη δέηση στον Μητροπολιτικό μας Ναό και να ευχηθούμε να εκλείψει, έστω να περιοριστεί το αρνητικό φαινόμενο στην χώρα μας. Είναι μία ελάχιστη «κίνηση» από την πλευρά μας, μια πράξη τιμής, που την οφείλουμε για την ανάπαυση των  ψυχών των αδικοχαμένων συνανθρώπων μας –ως επί το πλείστον νέων- στους δρόμους της χώρας μας, και ειδικότερα της περιοχή μας.

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

pdf

Πίσω στην κορυφή της σελίδας

Grab this Widget