Πέμπτη 5 Φεβρουαρίου 2015

τα νέα βιβλία της Γιώτας Τηγανούρια «447 Ασκήσεις Χτίζουν το Μουσικό Αλφάβητο» και «35 Δίφωνα Κομμάτια για Παιδική Χορωδία βασισμένα σε Ελληνικά Παιδικά Τραγούδια»

Οι  Εκδόσεις   Φυλάτος σας παρουσιάζουν              τα νέα βιβλίο της  Γιώτας Τηγανούρια

«447 Ασκήσεις Χτίζουν το Μουσικό Αλφάβητο», ένα βιβλίο σολφέζ πρωτότυπο για τα ελληνικά δεδομένα. Στηρίζεται στο σταδιακό χτίσιμο της μουσικής γνώσης, με το διάστημα να αποτελεί το βασικό δομικό στοιχείο της μελωδίας. Αρχικά, εισάγεται η τρίτη μικρή (3μ) η δεύτερη μεγάλη (2Μ) και σιγά –σιγά δουλεύονται μέσα από απλές ασκήσεις και τα υπόλοιπα διαστήματα (4η καθαρή, 5η καθαρή, 6η μεγάλη, 4η αυξημένη, 7η μεγάλη κ.ά.), που μαζί με τη σταδιακή εισαγωγή και των στοιχείων του ρυθμού, χτίζεται βήμα-βήμα το μουσικό αλφάβητο. Απευθύνεται σε εκπ/κους και μαθητές Μουσικής, δημιουργώντας στέρεες βάσεις στο ξεκίνημα των Μουσικών τους Σπουδών. Παράλληλα το συγκεκριμένο βιβλίο συνδέεται με τα «35 Δίφωνα Κομμάτια για Παιδική Χορωδία βασισμένα σε Ελληνικά Παιδικά Τραγούδια» όπου συναντάμε την πρακτική εφαρμογή των στοιχείων του μουσικού αλφαβήτου, μέσα από το δίφωνο τραγούδι.
Τα «35 Δίφωνα Κομμάτια για Παιδική Χορωδία βασισμένα σε Ελληνικά Παιδικά Τραγούδια», έρχονται να καλύψουν ένα μεγάλο κενό στον χώρο των έργων για παιδική χορωδία. Τα 35 κομμάτια του βιβλίου είναι επεξεργασίες γνωστών παιδικών τραγουδιών της πλούσιας ελληνικής μουσικής παράδοσης. Μ’ αυτήν την επιλογή γίνεται πιο εύκολη η πρώτη επαφή των παιδιών με το χορωδιακό τραγούδι. 
Τα βιβλία κυκλοφορούν σε έντυπη μορφή
από τις 
Εκδόσεις Φυλάτος στην Ελλάδα και σε 62 χώρες του εξωτερικού.
Για να διαβάσετε αποσπάσματα του βιβλίου,
κλικ 
εδώ & εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

pdf

Πίσω στην κορυφή της σελίδας

Grab this Widget