Τρίτη 3 Φεβρουαρίου 2015

Αποδοχή κειμένου για όρκο

Ιδιαίτερη αίσθηση και ποικίλες συζητήσεις, τόσο στον εκκλησιαστικό όσο και στον πολιτικό χώρο,
προκάλεσε τις τελευταίες ημέρες η αναδημοσίευση του κειμένου του Μητροπολίτη μας κ. Ανθίμου, σχετικά με τον θρησκευτικό όρκο.
Παρ’όλο που πρόκειται για άρθρο, το οποίο είχε πρωτοδημοσιευθεί - κυρίως στον τοπικό μας τύπο - στις 9 Ιανουαρίου 2013, το περιεχόμενό του κατέστη απόλυτα επίκαιρο μετά την απόφαση του νέου Έλληνα Πρωθυπουργού κ. Αλέξη Τσίπρα να ορκισθεί με πολιτικό όρκο ενώπιον του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας και όχι με θρησκευτικό, κάτι που συνέβαινε μέχρι πρότινος. Η αναδημοσίευση ολόκληρου του επίκαιρου, πλέον, κειμένου, άρχισε από την τοπική εφημερίδα ΓΝΩΜΗ στις 27 Ιανουαρίου 2015
ενώ παρατηρήθηκε  αναφορά και στον Τύπο των Αθηνών. Την  ίδια ημέρα το άρθρο του Μητροπολίτη μας αποτέλεσε προϊόν αναπαραγωγής στο σύνολο των θρησκευτικών και γενικότερα ειδησεογραφικών ιστοσελίδων, δίνοντας, ουσιαστικά, το έναυσμα για έναν σοβαρό και εποικοδομητικό διάλογο γύρω από το θέμα που έχει απασχολήσει πολλάκις την Εκκλησία αλλά και τον πολιτικό κόσμο της χώρας μας.
Εν τω μεταξύ,   χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα που προέρχεται από την ιστοσελίδα εκκλησιαστικών ειδήσεων www.romfea.gr, όπου στην τακτική αναφορά των στατιστικών στοιχείων για τις «επισκέψεις» αναγνωστών της, μεταξύ άλλων σημειώνει χαρακτηριστικά: «Να αναφερθεί ότι σύμφωνα με τα αναλυτικά στοιχεία τα θέματα που εκτόξευσαν την Romfea.gr ήταν η εκπομπή "Μακκαβαίοι" και το άρθρο του Σεβ. Μητροπολίτου Αλεξανδρουπόλεως κ. Ανθίμου με τίτλο "Ο θρησκευτικός όρκος'' που όπως μπορείτε να δείτε έχει 23.000 share στο Facebook.» (Η υπογράμμιση δική μας).

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

pdf

Πίσω στην κορυφή της σελίδας

Grab this Widget