Παρασκευή 20 Μαρτίου 2015

Παρέμβαση στην Ευρωβουλή για αποκατάσταση των ζημιών που προκλήθηκαν στην Σαμοθράκη λόγω έντονων καιρικών φαινομένων

Την άμεση αποκατάσταση των ζημιών των δημοσίων υποδομών της Σαμοθράκης που προκλήθηκαν λόγω έκτακτων δυσμενών καιρικών φαινομένων ζητά με Ερώτηση που κατέθεσε στην Ευρωβουλή στις 19/3/2015 ο Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής,
Αντιπρόεδρος των Ευρωπαίων Αντιφεντεραλιστών και Επικεφαλής του Πολιτικού Κινήματος Αντιμνημονιακοί Πολίτες Καθηγητής Νότης Μαριάς.
Στην Ερώτησή του ο Έλληνας Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής αναφέρει ότι οι σφοδρές βροχοπτώσεις στις 7 και 8 Μαρτίου στη νήσο Σαμοθράκη είχαν ως αποτέλεσμα ζημιές στο 100% της αγροτικής οδοποιίας ενώ στο βόρειο τμήμα του νησιού σημειώθηκαν πολλές ζημιές στα τεχνικά έργα των δρόμων, στο οδικό δίκτυο, στα πρανή και κυρίως στο οδικό δίκτυο Θέρμα - Κήπος.
Επιπλέον σημειώθηκαν αρκετές κατολισθήσεις σε αρκετά σημεία του νησιού (Προφήτη Ηλία, Λάκκωμα, Λημνίδι, Χώρα) ενώ μεγάλες ζημιές σημειώθηκαν στις υδρομαστεύσεις στις περιοχές των Καρυωτών, των Θέρμων και των Μακρυλιών-Ξυροποτάμου.
Και ο Έλληνας Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής καταλήγει ρωτώντας την Επιτροπή ποια μέτρα υπέρ των ως άνω πληγέντων κατοίκων της Σαμοθράκης προτίθεται να εγκρίνει και εντός ποιου χρονοδιαγράμματος για την αποκατάσταση των ζημιών των δημοσίων υποδομών της Σαμοθράκης που προκλήθηκαν λόγω των ανωτέρω έκτακτων δυσμενών καιρικών φαινομένων. Επίσης ζητά από την Επιτροπή κονδύλια για την κατασκευή νέων αντιπλημμυρικών έργων στην περιοχή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

pdf

Πίσω στην κορυφή της σελίδας

Grab this Widget