Τετάρτη 17 Ιουνίου 2015

Η Σαμοθράκη στο Μουσείο της Ακρόπολης

Ο Δήμος Σαμοθράκης έχει την τιμή να ανακοινώσει ότι το Σάββατο 20 Ιουνίου 2015 εγκαινιάζεται η έκθεση  «Σαμοθράκη. Τα μυστήρια των μεγάλων θεών» στο Μουσείο της Ακρόπολης.  
Η έκθεση συνδιοργανώνεται από το Μουσείο της Ακρόπολης και τις Εφορείες Αρχαιοτήτων
Έβρου και Ροδόπης. 262 έργα από το Αρχαιολογικό Μουσείο της Σαμοθράκης έχουν μεταφερθεί στο Μουσείο της Ακρόπολης όπου και θα εκτεθούν από 20 Ιουνίου μέχρι 30 Σεπτεμβρίου 2015.
Τη βραδιά των εγκαινίων ο Δήμος Σαμοθράκης διοργανώνει στο Εστιατόριο του  Μουσείου  μια γευστική γνωριμία με την κουζίνα της Σαμοθράκης σε μια εκδήλωση με τίτλο  ''Σαμοθράκης γεύσεις'' με τοπικά πιάτα και εδέσματα του νησιού μας. Παραδοσιακά προϊόντα της Σαμοθράκης τα οποία προσφέρθηκαν από ντόπιους παραγωγούς θα αποτελέσουν το μενού του δείπνου που θα δοθεί σε καλεσμένους της εκδήλωσης.    
Σκοπός της εκδήλωσης είναι να προβληθεί η τοπική γαστρονομία η οποία σε συνδυασμό με την παρουσίαση της πολιτιστικής κληρονομιάς αλλά και της σύγχρονης Σαμοθράκης θα ''μεταφέρει'' τον επισκέπτη στην πατρίδα της Νίκης.
Εκτιμώντας ότι μας δίνεται μια μοναδική ευκαιρία όχι μόνο προβολής και διαφήμισης της Σαμοθράκης ως τουριστικού προορισμού αλλά πρωτίστως προώθησης της τοπικής και πολιτιστικής μας ταυτότητας σε ένα ευρύτατο κοινό, προσδοκούμε οτι η έκθεση θα έχει την θερμή αποδοχή όλων των επισκεπτών.
Παράλληλα το ίδιο βράδυ θα προβληθεί σε πρώτη προβολή το ντοκιμαντέρ ''ΣΑΜΟΘΡΑΚΗ'' που φέρει τη σφραγίδα του Κώστα Γαβρά, σε σκηνοθεσία Αγγελικής Αριστομενοπούλου και παραγωγή της «White Room» σε συνεργασία με το Centre Culturel Hellenique.  Το κοινό θα μπορεί να παρακολουθήσει το ντοκιμαντέρ καθ όλη τη διάρκεια της έκθεσης από τις 21/06 ως τις 30/09.  Ακόμη θα παρουσιαστεί βίντεο γυρισμένο στη Σαμοθράκη με τις «αρχαϊκές» σκηνές του νησιού να «συνομιλούν» με τις αρχαιότητες.
                Η 20 Ιουνίου είναι επίσης ήμερα γενεθλίων του Μουσείου και για τον λόγο αυτό η Φιλαρμονική Ορχήστρα Πνευστών και η Χορωδία του Δήμου Αθηναίων θα παρουσιάσουν στο προαύλιο του Μουσείου συναυλία με τίτλο «Άρωμα Παλιάς Αθήνας». Οι εκθεσιακοί χώροι και το εστιατόριο του Μουσείου θα παραμείνουν ανοιχτοί από τις 8 το πρωί έως τα μεσάνυχτα και η είσοδος θα είναι μειωμένη (3 ευρώ) για όλους.
                Την Κυριακή 21 Ιουνίου 2015, στις 10 π.μ., θα πραγματοποιηθεί επιστημονική ημερίδα με ανακοινώσεις από τις πρόσφατες αρχαιολογικές έρευνες στη Σαμοθράκη.

Είναι μεγάλη τιμή για τη Σαμοθράκη και την ιστορία της  να προβληθεί με τόσο ουσιαστικό τρόπο σε ένα από τα  καλύτερα μουσεία του κόσμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

pdf

Πίσω στην κορυφή της σελίδας

Grab this Widget