Πέμπτη 18 Ιουνίου 2015

Γνωρίστε την Σαμοθράκη στο Μουσείο της Ακρόπολης

Με Σαμοθράκη ανοίγει η αυλαία των περιφερειακών εκθέσεων του Μουσείου της Ακρόπολης στις 20 Ιουνίου 2015.  
Η έκθεση  «Σαμοθράκη. Τα μυστήρια των μεγάλων θεών» εγκαινιάζεται την ημέρα των έκτων γενεθλίων του Μουσείου. Είναι εξαιρετικά μεγάλη τιμή για την Σαμοθράκη να βρίσκεται
στο Μουσείο της Ακρόπολης, να ξεκινά  την σειρά  εκθέσεων με έργα από την ελληνική περιφέρεια  και μάλιστα να εγκαινιάζεται την ημέρα των γενεθλίων του.
Στα πλαίσια αυτής της έκθεσης ο Δήμος διοργανώνει δείπνο με τίτλο ''Σαμοθράκης γεύσεις'' στο οποίο θα παρουσιαστεί η τοπική κουζίνα με προϊόντα του τόπου. Στόχος της εκδήλωσης είναι η παρουσίαση του νησιού σε ένα εξειδικευμένο κοινό όπως είναι δημοσιογράφοι πολιτικοί και αρχαιολόγοι με σκοπό την προβολή της Σαμοθράκης με πολλαπλούς τρόπους. Στοχεύουμε  μέσω της αρχαιολογικής έκθεσης να παρουσιαστεί η πολιτιστική μας κληρονομιά, μέσω της ταινίας ''ΣΑΜΟΘΡΑΚΗ'' που φέρει την υπογραφή του Κώστα Γαβρά να παρουσιαστεί ο τόπος και οι άνθρωποι του και μέσω της εκδήλωσης ''Σαμοθράκης γεύσεις'' η τοπική μας κουζίνα.
Ενημερώνουμε τους φίλους του νησιού όπως και τους Σαμοθρακίτες ανά τον κόσμο ότι η έκθεση θα διαρκέσει  ως τις 30 Σεπτεμβρίου όπως επίσης το ίδιο και η ταινία η οποία θα προβάλλεται στο  Μουσείο της Ακρόπολης και μπορούν να την επισκέπτονται ώρες λειτουργίας του Μουσείου.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

pdf

Πίσω στην κορυφή της σελίδας

Grab this Widget